Snap
  • Zwanger

Voorweeën... Blegh. Hoe vaak en hoe lang nog?

Als je in totaal al 8 uur aan voorweeën hebt gehad, vraag je je toch af waarom. In die tijd had je al een kind op de wereld kunnen zetten.

"Het is het voorwerk", "Dat scheelt straks weer bij de bevalling", "Ja, vervelend dat het niet doorzet, maar je kind komt toch pas als het er klaar voor is". Pfff, hou je mond gewoon. Het is gewoon vervelend. En al helemaal als je al een rot zwangerschap hebt (gehad), je al bijna geen nachtrust hebt door de zwangerschap en je daarom echt verheugd op de bevalling. (Hoe gek dat ook mag klinken)

Gister nacht al de 4de nacht dat ik weeën had, maar dat het bij die weeën blijft. Wéér de teleurstellende woorden van de verloskundige dat ik wéér geen ontsluiting heb. Vermoeiend en frustrerend.

Ik heb liggen huilen als een klein kind toen de verloskundige me gistermorgen na 3 uur weeën opnieuw het nieuws gaf geen ontsluiting te hebben. En niet eens omdat ik mijn kind zo graag in mijn armen wil sluiten, maar gewoon vanwege de nachtrust. En natuurlijk weet ik wel dat het niet op je zij en rug kunnen slapen door de bekkenpijn en vvoorweeën, verandert in het wakker worden door een baby die 's nachts een voeding wilt, maar wat verheug ik me daarop zeg. 4,5 uur duurden de voorweeën gistermorgen. En ik moet zeggen dat ze best pijnlijk waren. :s

De bevalling van mijn eerste kindje heeft 9 uurtjes geduurd. Als ik nu al in totaal 8 uur voorwerk heb gehad, zoals mij door iedereen als hart onder de riem verkondigd wordt, dan wordt het een bevalling van hooguit een uur??? 

Nu ben ik er nóg meer klaar mee, met die hele zwangerschap. 

Vannacht was het volle maan... en zelfs dát heeft niet geholpen. Grrr. Klaar mee! Vandaag wel schoonmaakwoede gehad... wie weet vandaag of morgen dan? Pff, wie houd ik vopr de gek met al die fabeltjes en clichés haha.

Ben er nu wel over uit dat het maar gewoon afwachten is. Mn huis is in ieder geval lekker schoon ;p

7 jaar geleden

Hoi Anke, helaas heeft het echt 4 weken af en aan geduurd. :-( Maar wie weet hoeft het bij jou niet zo lang te duren. Mijn bevalling duurde daarentegen maar een uurtje. De voorweeën zijn echt voorwerk. Hoe vervelend het ook is. Groetjes, Sanne

7 jaar geleden

Is het na die voorweeen wel snel begonnen? Ik zit nu in hetzelfde schuitje. Paar dagen al voorweeen en gisternacht er ook niet van kunnen slapen, vannacht wel weer:) ook ik heb poetsdrang! Dit is mijn eerste. Bedankt groetjes Anke

9 jaar geleden

Sterkte en succes met de laatste loodjes ook heel cliché maar ze wegen het zwaarste

9 jaar geleden

Verschrikkelijk he!! Bij mij hielp uit eindelijk voet reflex massage! Binnen 24 uur was ik bevallen en helaas nog wel na weeën gehad! Maar ach! Ik hoop dat je toch nog even "fijn" kan slapen!! Succes!!! Veel liefs Michelle