Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

voor 2e keer zwanger worden lukt niet

zwanger worden lukt ons niet, en waarom is echt onduidelijk. Ja ik heb overgewicht...ben al anderhalf jaar op dieet, en niks afgevallen...

Het zwanger worden lukt ons niet. We hebben al een pracht van een zoon van bijna 5! (het is een cliche maar pfff wat gaat de tijd snel!). En eigenlijk hadden we bijna 3 jaar geleden al zoiets van hmmm een 2e erbij. (of eigenlijk toen had ik mijn man ook zo ver. Vanaf de eerste dag dat we onze zoon hadden had ik al zoiets van dit wil ik nog een keer!)

Ja ik heb overgewicht. Maar na anderhalf jaar dieeten ben ik nog geen gram afgevallen! zo frustrerend. Ik heb het geprobeerd met behulp van de huisarts. En zij bleef altijd erg positief, maar ik pfff echt niet leuk meer. Nu ben ik sinds maandag weer met een nieuw dieet begonnen. Koolhydraatarm dieet. Geen brood, geen pasta, geen crackers, geen aardappelen. en ik voel me goed moet ik zeggen...

en tegelijk zijn we ook bij het ziekenhuis om te kijken of er misschien wat aan de hand is. We hebben namelijk in 2009 en 2012 wel miskramen gehad. Nu denken ze dat ik een syndroom heb waardoor ik te weinig vrouwelijke hormonen aan zou maken..en daar is een pil voor als dat echt zo is. Maarrr omdat mijn bmi niet onder de 35 is, zou ik die pil niet krijgen. Zo frustreren! net of ik niet wil afvallen, maar helaas ben ik schildklierpatient. En wil mijn lichaam blijkbaar niet afvallen. Ik sport 3 keer per week. Ik doe zo mijn best en dat wordt dan niet beloond. Je krijgt zelfs te horen dat als je een probleem hebt, en er een oplossing is, je die niet krijgt omdat je te dik bent...soms wordt ik er zo verdrietig van.

10 jaar geleden

Als je niet weet wat je zelf kan doen, vond ik t ergste aan moeilijk zwanger worden eerlijk gezegd. Maar na 9 jaar behandelingen uitbehandeld te zijn ben ik alsnog spontaan zwanger geraakt met hulp van dit boek. Ben nu 36 weken zwanger, 42 jaar. Overgewicht en SLE waren enkele problemen waarmee ik kampte. Beide zijn aantoonbaar verdwenen. http://issuu.com/moxja/docs/innesteling_zwanger_worden_en_blijven

10 jaar geleden

dank je wel

10 jaar geleden

super bedankt voor je verhaal! dat geeft me weer wat moed om toch verder te gaan. Dank je.

10 jaar geleden

Ik ben ook schildklierpatient, maar het duurde wel even voordat ze erachter waren. Mijn schildklier werkt te traag, wat meestal met overgewicht samen gaat. En ik had altijd ondergewicht, dus de huisarts vond het niet nodig daarop te testen. Heb zelfs antidepressiva geslikt. Een paar miskramen gehad. En ik was er zelf ook een tijdje van overtuigd dat de negatieve gevoelens echt met mijn persoonlijkheid te maken hadden. Tot ik na een paar miskramen bij een chinese alternatieve arts terecht kwam. Ik dacht wat kan het kwaad... Die noemde wel iets over schildklier in zijn slechte Nederlands en gaf me daarna allerlei hele vieze thee-tjes. Toen was ik binnen een korte periode weer zwanger en heb ik mijn dochter gekregen. De zwangerschap verliep gelukkig goed, maar ik bleef me maar slecht voelen na de zwangerschap. Ik had ondergewicht door de BV maar kwam na het stoppen binnen een maand tijd wel 7 kilo aan. Toen ging toch dat van de schildklier knagen waar ik zelf wel eens naar gevraagd had en de chinese arts ook iets over had gezegd. Ondanks dat de huisarts het niet nodig vond heeft ze me toch een labbriefje meegegeven. En ja hoor... de waardes waren helemaal niet goed. Nu ben ik helemaal ingesteld, voor de tweede keer zwanger, waardes zijn perfect en geen miskraam meer gehad. En ik kom ook niet meer aan. Ik ben wel erg benieuwd of je schildklier medicijnen hebt en je waardes ook in orde zijn. Ik merkte het direct aan mijn gewicht toen mijn waardes goed waren. Sowieso als ik je verhaal lees vind ik je echt een supervrouw! Je werkt er hard voor om af te vallen. Ik hoop voor je dat je nog een keer het geluk hebt om zwanger te worden en een kindje ter wereld te brengen!