Snap
  • Zwanger

Voelde ik nou mijn baby schoppen?

JA! Ik voelde het echt. Volgens de verloskundige voel je dit (bij je eerste zwangerschap) tussen de 20 en 24 weken.

Even terug: met het huis verloopt het inmiddels wat soepeler. We hebben nog steeds wel last van lekkage, maar de vloer ligt er nu wel in. De keuken wordt niet aanstaand weekend geplaatst, maar het weekend daarop. Zo komt er toch nog schot in de zaak.

Natuurlijk ben ik in mijn hoofd de babykamer al aan het inrichten. Ik weet ook welke kamer het wordt (ik neem hier een redelijk ruime kamer voor, want ik wil namelijk een gezellige schommelstoel op de kamer). Nu zit ik alleen een beetje te twijfelen waar ik de kast zou zetten, en welke muur ik een kleurtje geef. Tja, dat dit een issue zou worden had ik van te voren ook niet zien aankomen. Op Pinterest pin ik hier en daar wat plaatjes om inspiratie op te doen, erg leuk!

Afgelopen week ben ik weer bij de verloskundige op controle geweest. Ik werd weer gewogen, mijn bloeddruk werd gemeten en we hebben naar het hartje geluisterd. Alles was in orde. De verloskundige duwde harder op mijn buik dan ik zelf doe. Volgens haar kan dat geen kwaad, maar ik ben er een beetje voorzichtig mee. Ze vertelde dat ze het 'kopje en het kontje' voelde. Ze liet het mij ook voelen. Ik voelde wel iets, maar wat het precies was zou ik zonder haar niet weten hoor.

Vandaag ben ik precies op de helft van mijn zwangerschap. En morgen is het dan.......DE GROTE DAG! Om 09:00 moet ik bij het echobureau zijn. Gelukkig ben ik morgen de eerste, kan nu namelijk echt niet meer wachten. Ik heb morgen een lekker dagje vrij genomen van kantoor, en dat betekent: shoppen shoppen shoppen! Omdat we morgen weten wat het wordt kan ik eindelijk de winkels gaan leeg kopen.

Ik zal jullie laten weten wat het wordt!

Vraag aan jullie: met hoeveel weken hadden jullie al alles klaar (kamertje, kinderwagen, vluchtkoffer etc.) voor de komst van de baby?

Liefs,
Ziffra

8 jaar geleden

Tussen 25 a 30 weken was voor onze eerste alles al in orde gebracht. Ik had hem al op 14 weken gevoeld en de lieve man in de buik al op 10 weken. Rond 14 weken was ik blij wanneer hij eindelijk eens stil zat! Beweging in de buik is leuk en geruststellend, maar alles heeft zijn limieten :)

8 jaar geleden

Kan me voorstellen dat je het eerder wilde, maar als het door omstandigheden niet ging dan kun je er zelf weinig aan doen inderdaad.

8 jaar geleden

Gek gevoel he...zo'n eerste keer dat je echt je kindje voelt...en morgen...spannend!!! Heb je een vermoeden wat het wordt? Wij hadden de kamer ongeveer 1 maand voor de uitgerekende datum klaar (mede door mijn aandringen, het was echt mijn projectje)...gelukkig maar, want Lola kwam 15 dagen te vroeg...

8 jaar geleden

Oeh, zo leuk de eerste keren dat je je kindje voelt. Veel plezier morgen!!! Ik ben benieuwd wat het word! Ik had al redelijk vroeg alles klaar. Na de 20 weken echo ging het heel snel. Ik denk dat ik rond de 25 weken de hele kamer klaar had en alles in huis had. Wat ik achteraf wel jammer vond want daarna was de drang om alles klaar te maken nog niet weg dus ging ik maar weer kleertjes kopen, de kast opnieuw indelen en nog meer (onnodige) dingen bedenken wat we nodig zouden hebben.