Snap
  • Zwanger

Verwacht maar toch heel onverwachts

We hadden het er al een tijdje over maar besloten het toch uit te stellen maar toen....

Mijn man en ik hadden het er al een tijdje over om voor nog een kindje te gaan. Ons zoontje was bijna 1 jaar en wij waren altijd al van mening geweest dat we er niet meer dan 3 jaar leeftijdsverschil tussen wilde hebben. Maar was onze situatie wel goed? Dat was een vraag die vaak in onze gesprekken viel. En daar komt ook nog eens bij dat we natuurlijk nog heel jong zijn (20 en 22). De wens was heel groot maar we moesten ook verder denken. We wonen (tijdelijk) in een chalet. Oké, het chalet had dan wel drie slaapkamers maar is het de ideale situatie. En kunnen we het financieel wel aan want als je twee kleintjes rond hebt lopen is dat natuurlijk niet goedkoop. Na lang en veel praten waren we tot de conclusie gekomen om toch nog maar even te wachten. We hebben tenslotte nog alle tijd en we besloten om pas aan een volgend kindje te beginnen als we een normale woning hebben.

We gingen verder en hebben er voor de rest ook niet meer echt bij stilgestaan we hadden immers onze handen vol aan ons zoontje die bezig was met alles ontdekken en te leren lopen. Maar toen in juni dit jaar begon ik me raar te voelen. Ik had hele erge last van mijn rug en elke keer erg misselijk. Ik zocht hier nog niet echt iets achter aangezien ik nog niet over tijd was en het voelde alsof dit elk moment kon gebeuren. Mijn man vertrouwde het niet helemaal en we gingen samen naar de action om een test te halen. Eenmaal thuis aangekomen heb ik netjes de test gedaan. Aangezien er bij mijn zoontje gelijk een kruisje stond voor er überhaupt een controlelijn was dacht ik dat het altijd zo hoorde en keek dus gelijk op de test. Maar nee hoor ik zag alleen de controle lijn dus ging er vanuit dat het een negatieve test was. Ik heb toen netjes drie minuten gewacht en weer gekeken en zag een vaag tweede lijntje staan. Mijn man en ik waren blij maar toch wel geschokt. We verwachten ons tweede kindje terwijl we juist samen hadden afgesproken hiermee te wachten. 

Ondertussen ben ik alweer 17 weken zwanger en hebben we al veel echo's gehad en alles gaat helemaal goed. Dit weekend zijn we er achter gekomen dat ons zoontje een zusje erbij krijgt!  Vanaf hier ga ik elke week een update plaatsen over het verloop van mijn zwangerschap van baby nummer 2!

7 jaar geleden

Super leuk! Gefeliciteerd! Bij ons hetzelfde, eerst een jongetje toen een meisje :). Jullie gaan een leuke en mooie tijd tegemoet!