Snap
  • Zwanger
  • Hartafwijking
  • VSD
  • #onzekerheid
  • turnersyndroom

Vervolg van de 20 weken echo

17 juni zijn we teruggekomen van een heerlijke vakantie in Zuid-Frankrijk. Toen we een paar dagen weg waren gebeurde het; ik voelde ons kleine meisje heel goed bewegen! 💕 Super fijn om de bevestiging te krijgen dat ze er nog was en dat maakte dat we echt even konden genieten met z’n 3en! 

18 juni hadden we een afspraak bij de verloskundige en daar kregen we ook weer een mooie hartslag te horen. Zo ontzettend fijn, 22 weken zwanger en ons meisje was er nog! 

Op dinsdag 21 juni hadden we het vervolg van de 20 weken echo om haar hartje nog eens goed te bekijken. De echo werd gemaakt door een gynaecoloog gespecialiseerd in het maken van hart echo’s en de kindercardioloog. Na een lange echo werd eindelijk duidelijk was er mis is; een vernauwing in de aorta boog en een VSD. (Een ventrikel septum defect (VSD) is een aangeboren hartafwijking. Er zit dan een gaatje in het tussenschot (septum) tussen de 2 kamers van het hart). Verder werd ons meisje nog een keer helemaal nagekeken en werden alle metingen nog een keer gedaan.  Hierna volgde een gesprek met onze gynaecoloog en de kindercardioloog. Hij legde uit dat deze hartafwijking operatief te herstellen is en dat dit goed kon komen. We waren bang, maar ook enorm opgelucht. Toen kwam daar de grote zorg van onze gynaecoloog.. 

Het vocht in de buikholte was zo enorm veel, dat ons meisje toen ik 22 weken zwanger was, de buikomvang had van een baby van 40 weken. Er was een extreme groei te zien en dit zou voor een groot probleem voor de bevalling zijn als dit zo door zou groeien. En daarnaast gevaarlijk voor mijn eigen gezondheid. Er werd ons verteld dat de hartafwijking op een derde plek kwam te staan omdat er ernstigere problemen waren. Opnieuw een keiharde klap en opnieuw liepen we gebroken het ziekenhuis uit. 

Op naar de volgende afspraak met de gynaecoloog en de kinderarts om te bekijken wat ze voor ons lieve meisje kunnen betekenen. 

schrikkelkind's avatar
2 jaar geleden

Sterkte ik steek n kaarsje voor je aan

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij _yolandavandijk?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.