Snap

Vervolg met clomid

cycluspoging 2/3 met clomid

Op maandag 24 augustus gingen we naar het ziekenhuis voor een eerste controle na het innemen van de hormoonpillen. Dit is dag 12. De gynaecologe deed een inwendige echo en duidde enkele potentiële follikels aan. Er was een groot zwart gat te zien. Dit kon een super-follikel van 30mm zijn, maar ook een cyste. Volgende cyclus zal ik op dag 3 terug moeten voor een echo, om te bekijken of dit weg is. Een inwendige echo tijdens de menstruatie… Toch maar kijken of ik dit bij een vrouwelijke gynaecoloog kan laten doen… Niet dat ik veel te kiezen heb. Ondertussen hebben we al 5 van de 6 verschillende gynaecologen gezien. Bij zo'n traject is dat normaal.

Nog een bloedafname & we waren al weer richting huis aan het gaan.

Om 13u teruggebeld. Ik ben aan het ovuleren en een spuit pregnyl is dus niet nodig. Volgende cyclus ook gewoon terug clomid innemen en op dag 10 voor een controle langs gaan, omdat mijn cyclus korter is dan gewoonlijk. Spannend!

Wanneer we op dag 3 teruggingen voor een controle, was er geen cyste of superfollikel meer te zien. We konden dus van start gaan met de tweede reeks clomid, oef. Eindelijk eens ‘goed’ nieuws.

We konden ons ‘geheim’ (de kinderwens) niet meer alleen dragen & hebben onze ouders, zussen en een bevriend koppel ingelicht. Hopelijk neemt dit mentaal ook wat druk weg, waardoor we ons meer kunnen focussen op de onderzoeken en opvolgingen…

Vandaag (20-9-2020) gingen we terug voor een inwendige echo en bloedname (dag 10). We hebben de tweede reeks clomid binnen, ingenomen op dag 3 tot dag 7. Voorlopig weinig kwaaltjes & we hadden meteen de juiste dosis. Vorige keer ovuleerde ik wat vroeger, waardoor we dus deze cyclus ook vroeger op controle moesten. Het slijmvlies was nog niet echt aan het verdikken en de follikels waren nog niet groot genoeg. Mijn lichaam is zich dus nog aan het voorbereiden & een spuit pregnyl is nu nog te voorbarig. Binnen twee dagen moeten we terug, opnieuw voor een bloedname en een inwendige echo. Waarschijnlijk zullen ze dan de spuit plaatsen. Dan moeten we terug naar de gynaecoloog waarbij ik toch een trauma opliep tijdens de hysteroscopie en hyfosie (onderzoeken van de baarmoeder en eileiders). Ik werd vorige keer na de onderzoeken al duizelig als ik deze man nog maar zag…

Als het deze cyclus niet lukt, hebben we nog 1 cyclus te gaan met clomid. Daarna stellen ze een maand rust in en gaan we over tot inseminatie. Ik wil geen maand rust… Lichamelijk is het nog te dragen en mentaal gaat het al wat beter. Waarom dan een maand verplicht afwachten? Zijn er nog wensmama’s die in hetzelfde schuitje zaten/ zitten?