Snap
  • Zwanger
  • ongerust
  • Groeiachterstand
  • brainsparing

vervolg afspraak ziekenhuis voor vertraagde groei

in de vorige blog schreef ik over de afspraak dinsdag..deze is inmiddels geweest maar of ik er geruster op ben geworden, dat denk ik niet.

omdat mijn schoonmoeder ernstig ziek is en heel veel last heeft van stress hebben wij niks van de verdenkingen verteld bij mijn schoonfamilie. mijn schoonfamilie is sowieso al een verhaal apart, maar wel lief! We hadden mijn schoonmoeder gevraagd om op te passen zodat onze dochter optijd haar middag slaapje kon doen mocht het uitlopen..mijn schoonmoeder dacht dat we de bevalling bij de normale verloskundige gingen bespreken omdat toevallig die afspraak in een eerder stadium gemaakt was (en weer afgezegd). 

Daar zaten we dan..in het ziekenhuis, met een uitloop van 30 min. bewaking rennen, familie rennen, zusters rennen..je raad het al..spoedgeval en de uitloop werd 55 min. Gelukkig geen ongeduldige 2 jarige bij! en respect voor het personeel die een hoop te voortduren krijgt! ik ben zelf verpleegkundige dus kan me aardig inleven.  Uiteindelijk werden we naar binnen geroepen en zie ik een bekend gezicht. deze versloskundige heeft namelijk mijn bevalling gedaan bij onze 1e. Eerste gezellig praten, zorgen uiten, alle kwaaltjes delen (die had ik opgeschreven) en een paar misstanden uit mijn dossier opgehelderd. daarna wederom aan de echo.. Hier kwam uit dat het kindje weer gezakt is in de percentiel score. van p6 naar p4 maar dit was niet helemaal betrouwbaar omdat het hoofdje al ver was ingedaald en ze het niet goed kon meten. omdat ze vond dat ze beter niet kon meten dan een vertekende meting is vandaag dus onbetrouwbaar..de meting van het buikje was er wel en die gaf zelf aan dat we van p6 naar p2 gezakt waren...ik zag het al..Dit gaat niet de goede kant op..ze gaf ook eerlijk toe dat ze niet vaak met dit echo apparaat werkt en omdat ze ons meer duidelijkheid wil geven moest ik terug naar de wachtkamer omdat ze wil dat de gynaecoloog ons nog even zag..op dat moment bekruipt me het gevoel dat ik dit niet fijn vind..ik had gehoopt gerustgesteld te worden zo voor de kerstdagen..bij de gynaecoloog kon ik snel terecht en mocht ik gelijk gaan liggen voor de volgende echo.. ook zei kon het hoofdje niet goed meten en had dezelfde conclusie, wel werd het dopler onderzoek extra uitgevoerd. en dan de uitslag..als het woordje brain sparing valt denk ik weer...Dit wil ik niet horen..de meting vind ze niet betrouwbaar maar we zien een hele kleine minimale groei..wel veel te weinig en ik moet vanaf nu elke week een dopler meting krijgen om te zien of de placenta het laat afweten en we definitief over brain sparing gaan praten, en moet ik wekelijks aan de ctg. Ook krijg ik de opdracht om extra aandacht te besteden aan de beweging van het kindje..neemt het verder af dan moet ik gelijk bellen! is het vaste moment op de dag of avond ook weg dan word ik opgenomen. Ze vraagt of ik het een geruststelling vind en nu ook aan het ctg wil...Ik vind dit niet noodzakelijk omdat de gynaecoloog hier nu niet de meerwaarde van ziet behalve geruststelling.. ik vertrouw op de arts en wacht volgende week af..we hebben volgende week immers weer een aardige afsprakenlijst staan..

Wel voel ik me ongerust en zeker wanneer ik erachter kom dat de volgende afspraak pas over ander halve week is! dus voor nu..nog meer ongerustheid, ontwetendheid en nog meer zorgen, wel zorgen die nog niet tot spoed lijden maar toch.. ze zijn er...en ik heb er behoorlijk slecht van geslapen. 

4 jaar geleden

Pfff, wat spannend! Hoop voor je dat de dagen tot je volgende controle snel gaan...