Snap
  • Zwanger

Vernoemen of niet? Een ding om over te praten

Tja daar moet je ook overna denken als je een kind krijgt vernoemen of niet?

mijn vriend en ik zaten er zo eens over te praten.  gaan we vernoemen of niet? nja dan ga je dus al snel de namen in de familie na en toen kwamen we toch tot de conclusie dat er niet echt een naam tussen zat die wij mooi vonden. 

En dan heb je ook nog stel dat je je kind na de ene oma vernoemd dan is de andere weer op de tenen getrapt ja waarom mijn naam dan niet. Nee dat zagen we al helemaal gebeuren. bovendien en oude Friese naam zou no way bij ons passen.

Dus wij hebben besloten als we een jongen krijgen dan mag hij de naam uitkiezen en als we een meisje krijgen mocht ik de naam uitkiezen. daar konden we ons prima in vinden. 

Maar nou ben ik benieuwd hebben jullie je kinderen vernoemd?  en zo ja waarom mocht het je leuk lijken laat het achter bij de reacties.  En om zelf alvast antwoord op deze vraag te geven. Ja ik ben zelf wel vernoemd naar een nicht van mijn moeder.  

6 jaar geleden

hallo nou hier wilde we eigenlijk niet vernoemen. bang voor ruzie mss. en straks vernoemd je je 1ste zoon naar de ene opa en dan word de tweede een meisje en kun je de andere opa niet meer vernoemen... wij vonden het erg moeilijk dus hebben het niet gedaan. 2 jongens gekregen en toen zwanger van de derde. meisjesnaam hadden we al maar jongensnaam konden we echt niet vinden en je raad het al, onze derde werd ook een zoon. Toen toch naar mijn vader vernoemd want dat vonden we als enige allebei nog een leuke naam en zeide tja, de achternaam. heeft hij al van andere opa. Maar vind het nog steeds raar hoor af en toe dat we vernoemd hebben terwijl we echt super blij met de naam zijn!

7 jaar geleden

Hallo mamakimberly dat is wel heel speciaal dat u dat zo heeft gedaan. Ik heb zelf ook een tweede naam. En dat er dus zelfs meerdere mogelijk zijn wist ik niet

7 jaar geleden

Hier zijn al ins kinderen vernoemd (alle 5 ;) )maar niet hun eerste naam maar hun 2e,3e en 4e naam de oudste heeft 3 namen de 2e heeft 4 namen de 3e heeft 3 namen de 4e heeft 3 namen en ook de 5e heeft 4 namen en ook de 6e die over een paar maanden geboren wordt zal vernoemd worden met haar 2e en 3e naam

7 jaar geleden

Hai jongens erg leuk om jullie reacties te lezen en ja zo had ik het vernoemen nog niet bekeken. Want zo is het juist iets moois wat je doorgeeft. Thanks voor die inzichten xx en stijssen dat is inderdaad erg bijzonder. Ik zou bijna zeggen dat het zo heeft moeten zijn dan eigenlijk bijzonder dat je dochter op zijn verjaardag geboren werd. Ik was zelf uitgerekend op de verjaardag van mijn schoonvader. Maar dat is het niet geworden. En heel slim bedacht swoozyq dat de Kids allebij zijn vernoemd zo kan inderdaad niemand jaloers worden. Ik vind het fijn te lezen dat je vader zo betrokken is sterkte met zijn ziekte xx