Snap
  • Zwanger
  • ICSI
  • zwangerworden
  • Verminderdvruchtbaar

Verminderd vruchtbaar

Na wat getwijfel of ik “ons” verhaal openbaar wilde gooien toch besloten mij aan te melden. Gezien wij (weer) spannende periode tegemoet gaan namelijk, terugplaatsing van onze enige cryo! 

Toen manlief en ik elkaar leerden kennen werd al snel duidelijk dat wij allebei een kinderwens hadden! Echter was is ik er inmiddels al achter dat “dat” bij mij niet zo vanzelf sprekend zou zijn. In het verleden, nu zo’n 5,5 jaar geleden ben ik namelijk geopereerd aan een tumor aan de alvleesklier en hier ontdekten ze ook per toeval dat ik leed aan endometriose. Ik wist niet anders dan dat ik ‘gewoon pech’ had gehad een vrouwtje te worden met elke maand flink wat buikpijn! Achteraf gezien had ik veel eerder aan de bel moeten trekken want soms lag ik dagenlang ziek op bed van de menstruatie. Later bleek ook toen we echt wilden onderzoeken of het krijgen van een kindje ons ook gegund was dat manlief ook wat vruchtbaarheids problemen had. 

Al snel hadden wij een verwijzing naar de fertiliteit arts in Arnhem. In de eerste instantie voor mijn endometriose. Op de afspraak bleek dat manlief zich nog niet heel lang geleden had laten testen, tenminste zijn zaadjes. De arts vroeg of ze deze gegevens er bij mocht zoeken. Natuurlijk mocht ze dit van ons... wisten wij veel dat ze er bijna van begon te stotteren, het was onze allereerste afspraak en we kregen daar te horen nou ik hoef jullie niet naar huis te sturen met het advies : ga het eerst maar proberen! Deze gegevens geven duidelijk aan dat we jullie het icsi traject voorstellen... het was niet goed verre van goed ! Eventjes kreeg ik het gevoel ohjeee waar andere stellen beginnen met iui beginnen wij meteen met de laatste stap! 

Wij waren samen dan ook niet de perfecte match op dit gebied bleek 🤭 

Toch moest manlief zich melden en wat zaadjes inleveren gewoon voor de zekerheid. Maar ook deze uitslag was niet heeeel positief. Ook werd er snel duidelijk dat ik geopereerd moest worden aan de endometriose.... 

Volgende keer verder —> de operatie !