Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • bevallen
  • verlof
  • zwangerschapsverlof

Verlof dagboek deel 2

de bevalling nadert

Zaterdag 3 juli ik ben vandaag precies 37 weken zwanger. Gisteren heb ik mijn schaambotje gekneusd. En dat doet echt, maar ook echt heel zeer (haha ik beval liever) en vandaag op de wc verloor ik mijn slijmprop. Ben benieuwd hoelang het nu nog duurt voor dat de baby komt.

We zijn inmiddels weer 2 weken verder. Vandaag ben ik 39 weken. De nesteldrang is vandaag behoorlijk aanwezig. Ik heb de commode even uitgezocht. De slaapkamers gestoft. De keuken schoongemaakt. Haha mijn man dacht echt. Waarom? Hij verklaarde me echt voor gek.

Rick heeft nu lekker zomervakantie. Dus we hebben ook helemaal niks gepland staan meer. Het is nu wachten op de baby.

Dinsdag 20 juli, verloor ik weer een deel slijmprop. Op controle bij de verloskundige in het ziekenhuis was alles goed. De kleine heeft het nog heel goed in mijn buik. Ook vraag ik of ze even wil kijken of er weer wat veranderd is. De vorige keer was mijn baarmoedermond nog niet verweekt. En dit keer is mijn baarmoeder mond korter geworden en al weker en heb ik al wat ontsluiting. Nu is het afwachten wanneer de baby komt.

21 juli, ik had gehoopt dat de baby op deze dag geboren zou worden. Rick en Louisa zijn beide van de 26ste en Joël is van de 21ste. En ik had het heel grappig gevonden als ook deze baby van de 21ste werd. Maar helaas. Die kleine heeft het nog veelte goed daar binnen. Haha zelfs geslachtsgemeenschap helpt niet om de bevalling op gang te brengen. We blijven nog maar even in spanning afwachten.

24 juli, ik heb de 40 weken aangetikt en er is nog geen baby geboren. Maandag is Louisa jarig en ik hoop niet dat de baby op haar verjaardag geboren word.

28 juli, er staat vandaag een etentje buiten de deur gepland en daar gaan we heen. Even afleiding, want inmiddels ben ik 4 dagen over.

Zaterdag 31 juli we gaan vandaag op kraambezoek bij vrienden van ons. Ik ben benieuwd en kijk zelf ook erg uit naar onze baby. Ik ben inmiddels 41 weken.

Zondag 1 september we hebben een rustige dag gehad, ‘s avonds kwam m’n vader nog even langs. Als ik naar bed ga, voel ik dat het een beetje rommelt. Ik denk nog ik hoop dat het doorzet.

Maandag 2 september is Niek geboren, de volgende keer lees je mijn bevallingsverhaal.