Snap
  • Zwanger
  • zwanger
  • verlof
  • zwangerschapsverlof

Verlof dagboek deel 1

Vooraf aan de bevalling

Mijn verlof is in gegaan. Laatste werkdagje heb ik gehad op 24 juni. Vanaf nu lekker 16 weken thuis. Genoeg tijd om straks te wennen aan onze nieuwe gezin.

Het besef dat ik nu verlof heb is er nog niet helemaal. Hoewel ik er wel echt aan toe ben om even pas op te plaats de houden. Ik heb geregeld harde buiken terwijl ik (nog maar) 36 weken ben. En heb pijn in mijn bekken. Dit ken ik helemaal niet van mijn andere zwangerschappen en is dus helemaal nieuw voor me. Donderdag 24 juni voor het eerst bij de fysiotherapeut geweest en heb oefeningen mee gekregen. Hopelijk gaat dat een beetje helpen. 

Vrijdag 25 en zaterdag 26 juni heb ik even heerlijk genoten van een nachtje weg met mijn tweelingzus. Even nog mijn rust pakken voor de bevalling begint. Haha, maar daar dacht mijn lichaam anders over. Uitslapen zat er helaas niet in. Ik heb de halve nacht wakker gelegen. Maar goed. We hebben het samen heel leuk gehad.

Maandag 28 juni weer controle gehad in het ziekenhuis. De baby schatte ze op een gewicht van 3240 gram. Over een week weer terug komen. Ik blijf onder controle in het ziekenhuis, omdat Louisa is geboren met een geplande keizersnee vanwege placenta previa.

De vluchtkoffer moet nog gepakt worden. En zo wil ik ook nog heel graag de naam slinger maken, maar ook nog een luiertas en 2 hydrofiele doeken. De nesteldrang is nog niet begonnen. Ik ben benieuwd wanneer dat komt.

Het is vandaag 1 juli en de vluchtkoffer staat helemaal klaar. Wat ik daar allemaal heb ingestopt kun je lezen in deze blog. Ik heb afgelopen 2 dagen heerlijk achter de naaimachine gezeten. Een tas, hydrofiel doeken en spuugdoekjes heb ik gemaakt. Ook wachtte het gordijnen op de slaapkamer van de jongens op een nieuwe naad. Deze heb ik ook eindelijk kunnen maken.

Vanmorgen ook gezellig met Joël en Louisa na de markt geweest. Normaal kan ik dat niet en gaan ze met oma, omdat ik dan aan het werk ben.

Bij thuiskomst 2x over na de wc geweest en vrij dunne ontlasting, zal het een voorteken zijn dat de bevalling nadert?