Snap
  • Zwanger
  • Miskraam
  • babyloss
  • eenopdevier

Verliefd, verloofd, getrouwd en.... zwanger!

Verliefd, verloofd, getrouwd en.... zwanger!

Want zo gaat dat toch? Je besluit voor een kindje te gaan, hebt een aantal keer seks en 9 maanden later komt er een baby bij.

Zo naïef stond ik in het leven, bijna 8 jaar geleden.

26 april op een regenachtige vrijdag in het voorjaar van 2013 zijn wij getrouwd. We wisten dat we niet te lang wilde wachten met proberen om zwanger te raken. Dus in juni dat jaar besloten we voor een kindje te gaan. De eerste pogingen was ik niet zwanger, ach pech gehad, het komt wel, maar eind oktober 2013 had ik mijn allereerste positieve test in handen. Ooooh wat waren we blij en gelukkig!! In juli 2014 zouden we papa en mama gaan worden....

 3 weken later toen ik nog maar 7 weken zwanger was vertelden we het iedereen, want wat kon er nog misgaan? 

Een aantal dagen later begon ik bloed te verliezen. Om me gerust te stellen mocht ik komen voor een echo. Er zat een klein vruchtje met een kloppend hartje, maar die was niet groter dan 6 weken. Afwachten zei de verloskundige. 10 dagen later mochten we terugkomen om te kijken of het vruchtje gegroeid was. 

Het bloeden stopte en ik had er alle vertrouwen in dat ik gewoon iets minder ver zwanger was. 

28 november mochten we weer terugkomen. Het echo apparaat werd aan gezet. Daar zagen we weer de donkere holte met daarin een vruchtje, maar het vruchtje was niet gegroeid en er klopte geen hartje meer. Een gemiste miskraam. 

Met een folder over miskramen werden we naar huis gestuurd, daar moest ik afwachten wanneer ik ons kindje zou gaan verliezen... 

5 dagen later koos ik ervoor om de miskraam op te wekken met medicatie. Na een aantal uur vreselijke krampen, verloren we ons kindje in de vruchtzak. 

Hoe naïef kon ik zijn... Er komt geen kindje....