Snap
  • Zwanger
  • IVF-behandeling
  • verdriet
  • hoop
  • PCOS
  • Clomid

Verder waar we gebleven waren

Een nieuwe start

Eind december 2019  zijn we uit het OI traject gestapt, omdat het te zwaar werd. 

We besloten om mijn lichaam rust te geven en te gaan herstellen.

Vandaag zijn we bijna 8 maanden verder en voel ik me goed. Ik ben gestart met d-chiro-innositol tabletten. Ik merk dat ze me vooral helpen met mijn hongergevoel en suikerdips. Hierdoor ben ik ook eindelijk de eerste kilo's kwijt.

Toch blijft de wens om zwanger te worden sterk aanwezig. De afgelopen maanden hebben we een hoop zwangerschapsaankondigingen gehad. En dat brengt je gedachtes toch elke keer terug naar je eigen wens.

We besloten afgelopen maand dan ook weer terug te gaan naar onze gyneacoloog om de opties te bespreken.

Aangezien clomid het enige medicijn is wat ooit voor 2 (mislukte) zwangerschappen heeft gezorgd, was dat voor nu de beste en minst belastende optie. We kunnen het alleen niet nog maanden gebruiken, dus werd ons gevraagd hoe we dachten over IVF.

Op zich is dit een behandeling die we zeker zouden willen proberen, maar ik kijk er best tegenop. Als je de brochures leest en de verhalen hoort, dan hoop je ergens nog meer dat de clomid misschien toch zijn werk gaat doen.

Nieuwe rondes ovulatie inductie waren geen optie, omdat we helaas moesten constateren dat mijn lichaam er snel aan went. De eerste behandeling verliep vlekkenloos. De tweede cyclus duurde zo'n 35 dagen en de 3e cyclus tikte we de 45 dagen aan. 

We hebben besloten om tot en met oktober clomid te gebruiken. Dit geeft mijn lichaam de tijd om misschien toch nog zelf alles te regelen. Mocht er geen zwangerschap uit voort komen, dan worden we in oktober op de wachtlijst geplaatst voor IVF. Ik heb geen idee wat de wachttijden precies zijn, ik weet alleen dat ze langer zijn dan normaal vanwege de hele corona crisis.

De eerste maand met clomid zit er nu bijna op. Tot nu toe lijkt het allemaal goed te gaan. En heb ik op de juiste dag een positieve ovulatietest gehad. Dit voordeel heb ik. Ik gebruik de ovulatietesten van clearblue en heb nog nooit een vals positieve test gehad.

Het geeft me een goed gevoel dat alles werkt en mijn cyclus weer op gang komt. De afgelopen maanden waren namelijk bagger. Gemiddelde cyclussen van 45-50 dagen. 

We gaan zien wat er komt. Ik heb niet al te veel hoop dat het gaat lukken en ga er eigenlijk vanuit dat we toch echt aan de IVF moeten geloven. Maar dat is ook een deel zelfbescherming. Ik wil mezelf niet weer verliezen in hoop en negatieve zwangerschapstesten. Als het lukt, dan lukt het. En dan zijn we enorm blij. Als het niet lukt, dan zien we vanzelf wat er verder gaat gebeuren.

Wij blijven duimen!

3 jaar geleden

Wat fijn! Jij ook veel succes!!

3 jaar geleden

Heel herkenbaar verhaal, ikzelf luister vaak de PCOS nutritianist op spotify. Clare Goodwin heeft daar een programma the pcos protocol, hoop dat je daar misschien iets mee zou kunnen. Zelf gediagnosticeerd met PCOS en verhoogd prolactine waarden. Nu een aantal weken tuinisbloemolie geslikt, ovulatie natuurlijk op dag 23. Normaal ligt die op dag 38-43 of helemaal niet... Heel veel succes en liefde gewenst!!