Snap
  • Zwanger
  • kraamcadeau
  • moederschap
  • babyshower
  • mommaluv
  • mamaplaatsxmommaluv

Verbinding tussen moeders wereldwijd

Tjipoli en haar pasgeboren dochtertje

Lieve mama´s van Mamaplaats,

Het is weer tijd om de nieuwe mama en baby van deze maand aan jullie voor te stellen!

Want wisten jullie dat wij, dankzij de support van Mamaplaats en haar lezers, elke maand 1 MommaLuv-pakket aan een mama in Afrika kunnen uitdelen? Zo’n pakket bestaat uit essentials voor een veilige start voor moeder en kind: muskietennet, draagdoek, kleertjes, dekentje, wasmiddel, zeep, verzorgingsproducten en voedsel.

Deze maand gingen we op bezoek bij Tjipoli Tjohua. Ze woont in Ovitoto, een klein dorpje op het platteland van Namibië. Op 22 juli is haar dochtertje geboren, ze heeft nog geen naam. De kleine meid was 3,1kg en 55cm lang, alles gaat goed met ze. Omdat de bevalling zo snel verliep is Tjipoli thuis bevallen!

Snap

In Namibië hebben we inmiddels 3 contactpersonen die ons helpen met het selecteren van de moeders. In 2019 is Lisanne begonnen, in 2020 startte Gerlinde en in 2021 is Tisja ons team van vrijwillgers komen versterken. Wat Lisanne over haar werk voor MommaLuv zegt: “Het is gaaf om voor deze organisatie te werken, want ik deel niet alleen maar uit. Ik schaf ook spullen aan. In de winkels kennen ze me al. Als ze mij zien, krijg ik voorrang en hoef ik niet in de rij te wachten. Daarnaast geef ik ook een ‘Young and Pregnant’ course en dat heeft veel toegevoegde waarde. De vrouwen leren allerlei praktische zaken terwijl we een band met elkaar opbouwen. Intussen hoef ik niets meer te doen om nieuwe moeders te vinden. Dagelijks melden zich moeders die via-via gehoord hebben van MommaLuv.”

Inmiddels is het bijna 11 jaar geleden dat onze founder Mandy Ladan MommaLuv bedacht, terwijl ze met een hoogzwangere buik in haar babykamer stond. De missie is in alle jaren hetzelfde gebleven: ons samen inzetten tegen de overconsumptie in het westen en voor verbinding tussen alle moeders wereldwijd. MommaLuv koppelt jou, voordat je kindje er is, aan een mama-to-be in Afrika. Deze vrouw is rond dezelfde tijd uitgerekend als jij. Dankzij donaties van jouw kraambezoek ontvangt zij een babypakket met basisbenodigdheden uit jullie naam. Zo geef je nóg een kindje een gezonde en veilige start.

Wil jij meer weten over MommaLuv? Bekijk dan eens onze website: www.mommaluv.nl.