Snap
  • Zwanger
  • zwanger
  • zwangerschapstest
  • verrassing
  • Babyontheway
  • Zospannend

Verassing!!!

En toen was ik toch echt weer zwanger

Vandaag een jaar geleden besloot ik toch om weer een test te doen. 

Rond half februari had ik ongesteld moeten worden. Ik voelde van alles en het was echt wel aan het rommelen. Op 13 februari heb ik een test gedaan. Ik was al een dag overtijd volgens mijn app en naar mijn idee zou een test uitsluitsel geven op een zwangerschap, dit bleek niet het geval. De test was hartstikke negatief! Geen tweede streepje niet eens een licht streepje, helemaal niks. Ik baalde stiekem wel een beetje. Enfin, ik kan niet verwachten dat het gelijk raak is en dat het bij de eerste keer proberen gelijk lukt. Bij ons eerste kindje was het pas na een halfjaar gelukt (nog snel), dus dit keer zal het ook wel zo gaan. 

De dagen gingen voorbij en nog steeds niks te bekennen. Ik voelde me ook prima dus had ook niet het idee of gevoel zwanger te zijn. Ik kon mijn koffie nog drinken, ik kon alles eten wat ik wou, had geen pijn in mijn borsten en het enige waar ik last van had was een beetje kramp. De ongesteldheid komt vanzelf dacht ik. Vandaag, een jaar geleden, besloot ik toch een test te doen. Het kan niet dat ik nog steeds niet ongesteld ben, dat is onmogelijk. Ik werd al bang, want straks heb ik weer een cyste en houdt die de boel tegen. 

Ik pakte mn dochtertje op en ging naar de keukenlade om de allerlaatste test er uit te halen. Ik ging samen met haar naar boven, naar de badkamer. De beste plek om je dochter op de grond neer te kunnen zetten, want dan klimt ze niet de trap op. Ik pakte de test uit en ging op de toilet zitten, daar gaan we weer. En ja hoor! Ik plas weer half over mijn hand heen, oeps! Enfin, die kunnen wel gewassen worden. Eenmaal over dat sticky geplast, was het wachten geblazen en wat duurt dat lang. Na 3 minuten las ik het sticky af en ja hoor...... twee streepjes. Ik dacht neeeeee dit kan niet! Ik keek nog een keer en ja hoor, het is echt waar ik ben zwanger!!!!

Ik pakte mn dochtertje en zei LIEVERD!!! JE KRIJGT EEN BROERTJE OF EEN ZUSJE!!!!! WOEHOE!!! Zij ging lachen, ze had natuurlijk geen idee wat haar zou overkomen. Ze was nog maar net een maand 1 jaar. Ik was echt totaal verrast, maar oh zo blij. Ik heb het sticky ingepakt in een doosje die ik kon vinden in mijn rommellade en heb er cadeaupapier omheen gedaan. En toen, wachten.......wachten tot mijn man thuis zou komen en wat duurde de dag lang! Hoe moet ik dit voor mij houden. Ik moest het aan iemand vertellen, hoe kun je dit mooie cadeautje geheim houden? 

Eindelijk was het half 6 mijn man kwam thuis en tijdens het eten, heeft hij het uitgepakt. Hij vroeg is dit echt? Ik zei; ja zeker! Hij was door het dolle heen! Nu een plan bedenken om het de rest van de fam te vertellen. 

Hoe hebben jullie het verteld aan je partner?