Snap
  • Zwanger

Vandaag 15 weekjes zwanger

Hallo Mamaplaats-mama's! Ook wij van de redactie willen jullie graag op de hoogte houden van wat ons nou allemaal bezig houdt, hierbij.

Laat ik een leuk nieuwtje voor jullie hebben: ik ben 15 weekjes zwanger! In deze blog zal ik jullie vertellen hoe het allemaal is verlopen tot nu toe.

Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen heb ik onlangs de sleutel van mijn nieuwe huis ontvangen. De aannemer is nu dan ook druk bezig met 'klussen'. De planning is om eind mei definitief te verhuizen, mits alles volgens plan gaat. Maar toe nu toe loopt alles perfect.

De kinderwens was al een tijdje aanwezig, maar omdat het nieuwe huis toen nog in aanbouw was, leek het ons geen verstandig idee. Even later, toen het einde van de bouw in zicht kwam wilde we er toch voor gaan. Een tijdje later was ik overtijd, en haalde ik de Clear Blue test in huis. Ik vertelde mijn vriend niet dat ik de test ging doen, want ik had het boek van Kluun 'Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt' voor hem gekocht. Toen ik zag dat de test positief was, gaf ik het boek waarna hij het natuurlijk direct door had.

Natuurlijk waren we ontzettend blij en hebben het een weekje of 2 later aan de familie verteld. De dagen die daarop volgden verliepen prima. Tot op het moment dat ik erg misselijk werd. 2,5 weken lang ben ik elke ochtend (tot een uurtje of 13u) misselijk geweest. Ik wilde niet eten, niet drinken, maar ook geen luchtje op doen omdat ik het niet kon verdragen. Als dat nog langer had geduurd, had ik echt niet geweten wat te doen. Maar gelukkig ging het al snel beter en heb ik daarna nergens last van gehad.

De termijnecho volgde en zoals het woord het al zegt werd de termijn vastgesteld. Ik was 9 weken en 6 dagen zwanger. Voor het eerst zagen we het kleine kruimeltje op de echo, zo bizar om te zien! Hij zette zich steeds af van de baarmoederwand, en gleed toen weer naar beneden. Dit deed hij keer op keer, alsof hij op een glijbaantje zat.


3 weken geleden heb ik ook een combinatietest gedaan. Ondanks mijn leeftijd (26) vond ik het toch erg spannend om te doen. Maar gelukkig was de uitslag helemaal goed! Was erg leuk om de baby weer op een groot scherm voor me te zien. Hij was steeds met zijn voetjes aan het trappelen, zo lief!

Ik zeg steeds 'hij', maar ik weet nog niet wat het wordt. 21 mei heb ik de 20 weken echo, dus dan (als het goed is) kunnen ze het geslacht zien. Duurt nog 5 weekjes..... te lang dus ;).

Nou, ik denk dat jullie op de hoogte zijn en zal elke week blijven bloggen over de ontwikkelingen en bevindingen.

Liefs,
Ziffra

9 jaar geleden

Dank je wel. 1 oktober alleen volgens onze berekening hoort het eind september te zijn. Gewoon de 20weken echo. Mag wel vaker komen voor het hartje luisteren, ben namelijk erg zenuwachtig Door mijn vorige zwangerschap

9 jaar geleden

Hi Cindy, dank je wel! Jij natuurlijk ook gefeliciteerd. Dan zijn we op 1 dag na gelijk zwanger. Ook in oktober uitgerekend neem ik aan? Ben erg benieuwd. Ga je geen pretecho laten maken?

9 jaar geleden

Wat leuk! En gefeliciteerd. Ik moet ook geduld hebben tot 19 mei.. best lastig!

9 jaar geleden

Dank je wel Marianne! Ik ga zeker genieten, echt heel bijzonder inderdaad, super blij!!