Snap

Van zwangerschap tot bevalling

De horror van zwangerschap die ik heb doorgemaakt van begin tot eind..

Hoi allemaal, ik ben niet heel erg goed in verhalen typen.blogs etc maar ik zal mijn best doen.

Laat ik voorop stellen dat ons zwangerschap gewenst was, maar dat ik een zware tijd heb gehad.

Op mijn 11e heb ik een tumor(kwaadaardig) gehad op 1 van mijn eierstokken, deze is toendertijd verwijderd.

Met deze voorgeschiedenis had ik in mijn achterhoofd dat het wel eens lang kon gaan duren om zwanger te raken.

Manlief en ik zouden in september op vakantie en ik dacht met die ontspanning komt het vast goed, eind januari met de pil gestopt.

In april begon ik wat misselijk te worden man verweet het aan een griepje aangezien ik toch ''ongesteld'' was geworden althans dat dacht ik..

Ik bleek hartstikke zwanger! Eind maart bleek ik al zwanger geraakt dit was het begin van iets moois.

2 weken zat ik bovenop de roze wolk tot de 1e ellende begon (ik heb een fobie voor overgeven) en ik mocht mij gelukkig prijzen dat ik jawel 17weken lang meerdere keren per dag mocht overgeven.

Omdat ik wat zwaarder ben als de gemiddelde mens vond mijn vk dat ik ook met 12w zwangerschap maar meteen de diabetes test moest doen. Ook hier was het bingo ik mocht voor de rest van de controles naar het ziekenhuis.

Het viel eerst nog op te vangen door goed op het eten te letten, maar hoeverder het vorderde hoe meer schommelingen ik kreeg, zelf de knoop doorgehakt om voor mijn vakantie te starten met insuline zodat ik er aan kon wennen en mee op vakantie kon nemen. Wonderbaarlijk genoeg ging het op vakantie heel geweldig! weinig schommelingen en kon zelfs sap drinken(want thuis leefde ik op water)

Hiermee was de ellende helaas nog niet over rond de 31 weken buikpijn etc, toch naar zh voor co bleek mijn baarmoederhals verkort die hoord normaal 3 cm te zijn ofzo, en die van mij was 1,7 dus kreeg verplicht bedrust extra controles om te kijken of het niet korter werd.

Rond de 33/34weken weer controle bloeddruk torenhoog 150/100 direct opname i.p.v bij 38 weken inleiden werd het nog een week vervroegd naar 37 omdat het niet goed was voor mij en mijn kleine.

Precies met 37weken ingeleid de bevalling liep voorspoedig in 6 uurtjes was de hele bevalling gedaan incl placenta.

Daar was mijn kleine mopje Charlene Alana 12-12-2014 46cm en 3000gram