Snap
  • Zwanger
  • Baby2
  • Mamavan2
  • landalreuver

Van wens naar een tweede tot aan zwangerschapstest in mijn handen

Inmiddels was Stado al 1,5 jaar oud en begon het bij mij al weer te kriebelen om na te denken over een 2de.. Manlief was nog niet gelijk enthousiast en heb het even laten varen, voor een week of 4🤷🏼‍♀️. Daarna ben ik in gesprek gegaan en hebben we het er samen best wel een tijd over gehad. Het duurde best een tijdje voor hij zei; oké misschien is het best leuk. Maar ik moet even aan het idee wennen voor we de echte stap gaan zetten. Dit heeft hij dan ook gedaan. En toen Stado bijna 21 maanden was dachten we; ja dit is een mooi moment en misschien ook niet gelijk zwanger dus we zien het wel, dit besluit kwam halverwege april.....

in mei 2019 zijn Stado en ik samen naar een huisje gegaan in Reveur super leuk op een park van Landal waar alles op was van speeltoestellen buiten, indoorspeeltuin, zwembad, restaurant, animatie en een kinderboerderij. Een perfect moment om een paar dagen als gezin weg te zijn, even met mijn moeder tussen door en ook even met Stado alleen.. mijn vriend moest gewoon die week werken en kwam op zijn vrije dagen naar Reuver toe. Mijn moeder kwam ook nog langs.

Op maandag reden wij daar met 1 auto en een motor naar toe. Aten we gezellig in het restaurant en ontdekte we het park en het huisje speciaal voor kleine kinderen.

Dinsdagochtend vroeg ging mijn vriend weer terug naar huis en bleef ik samen met Stado in Reuver. Wat een heerlijkheid; echt even samen.. we zwommen ‘S avonds na het eten nog, aten elke avond buiten de deur, genoten van de animatie maar vooral van de tijd samen!

Donderdag op vrijdag kwam mijn moeder gezellig langs en ook dit was 1 groot feest! Lekker gegeten, gespeeld en genoten van dat blijde gezichtje van Stado die volop genoot van alle aandacht.

Er was nog een beetje twijfel of Stado zijn vader op vrijdagavond of op zaterdagochtend zal komen. Het werd uiteindelijk de zaterdagochtend want het was een zware werkweek geweest. Ik had intussen een zwangerschapstest besteld en gevraagd of hij deze mee wilde nemen, je weet maar nooit maar had duidelijk het gevoel van een opkomende menstruatie.

Erge buikkrampen en heel moe. Soms wat zeurderige hoofdpijn. Kon niet anders dan ik gewoon de normale tijd ongesteld moest worden.

Die zaterdag konden we nog lekker gaan zwemmen want ik zal op zondag of maandag ongesteld worden. Aten ‘S avonds verassend weer gezellig buiten de deur.

Zondag 12 mei was het Moederdag, ik werd verwend met een ontbijt op bed en een heerlijk bad/douch verwenpakket. Op de dag zelf kreeg ik een heerlijke zelfgemaakte brownie met verse aardbeien. Wat heerlijk! En die test, die lag daar maar... tot Stado naar bed ging, we besloten de test samen te doen. Ik deed de test, legde hem dicht naar beneden en we wachten met de timer van onze telefoon. Ik dacht; het is toch niet zo voel dat ik ongesteld ga worden, manlief dacht daar al even anders over, ik was immers wat prikkelbaarder dan normaal...

de tijd was om en hij draaide hem, ik durfde niet te kijken en hij zei; ja lief! Je bent hartstikke zwanger! Ik kon het zelf niet geloven en was dolblij! Er groeide wéér een klein wonder in mij!

Hoe was dat voor jullie; zo’n test doen?

Volgende week meer! 

Snap