Snap
  • Zwanger
  • Kinderwens
  • tinder
  • Eersteblog
  • wensmama
  • evenvoorstellen

Van Tinderdate naar een baby

Even voorstellen

Zo, daar zijn we dan. Mijn eerste blog over het moederschap. Op 8 december 2021 ben ik mama geworden van mijn zoontje Youp. Ik geniet met volle teugen en de weken vliegen voorbij. En wat vind ik het geweldig om mama te zijn! Tijdens mijn zwangerschap, en daarvoor, had ik sterk de drang om mijn ervaringen hiervan te delen. Maar toch kwam het er nooit van. En nu dat ik moeder ben lijkt het mij nog steeds leuk om mijn ervaringen te delen. Daarom heb ik besloten om hier op mamaplaats te bloggen.

Vorig jaar voordat ik zwanger was heb ik al een aantal blogs geschreven en deze opgeslagen op mijn computer. Laten we daarom even terug in de tijd gaan en mijn past-self het woord geven:

Januari 2021

Ik loop al een paar maanden met het idee om weer te beginnen met een blog. Ik heb al eerder blogs gehad, maar ik was daar op een gegeven moment toch echt klaar mee. Ik denk dat dat vooral kwam doordat ik hoopte een toffe ‘blogger’ te worden. Maar dat is gewoonweg niet voor mij weggelegd. Ik schreef geen verhalen met passie, maar met het idee dat mensen dat vast leuk zouden vinden.

Nu zijn we een aantal jaren verder en schrijf ik dit omdat IK dit wil schrijven. Ik wil namelijk mama worden. Zo, dat is eruit. Het voelt zo gek om te zeggen, omdat het iets is wat je normaal gesproken stil houdt. Naja, de wens om ooit moeder te willen worden heb ik uiteraard wel eens uitgesproken, maar niet de wens om nu moeder te willen worden.

Misschien denk je, ja lekker boeiend, zoveel mensen willen moeder worden. En dat klopt, maar misschien is het handig als ik je even wat meer over mijzelf vertel.

Ik ben Emma, 26 jaar en woon momenteel met mijn vriend in een dorp vlakbij Alkmaar. Ik werk parttime als marketeer bij een heel gezellig bakbedrijf en daarnaast ben ik lifestyle fotograaf. Fotografie is echt mijn grote passie. Ik fotografeer voornamelijk gezinnen, baby’s, zwangeren en stelletjes. Nu in de coronacrisis is het wel een stuk moeilijker om shoots te doen, dus ik hoop dat ik dit jaar weer veel mensen blij mag maken met dierbare foto’s.

Mijn vriend heb ik ontmoet via Tinder. Jawel! Daar is er weer zo’n eentje die een succesvolle relatie heeft via Tinder. We hebben elkaar ontmoet in 2015 en ik was meteen verliefd. Of naja, meteen, in ieder geval na de 2e date wist ik dat ik deze jongen wel serieus zag zitten. En onze liefde ging ook nogal snel. Na 5 maanden gingen we samenwonen en na 2 jaar kochten we een huis.

Veel mensen vonden dit allemaal maar snel, maar wij hebben in die korte tijd veel meegemaakt. En helaas niet allemaal even positief. Het verlies van zijn vader na 1 jaar samenzijn hakte er goed in. Maar het maakte onze relatie alleen maar sterker. Ik wist dat wij gewoon voor elkaar gemaakt zijn. En op 24 december 2020 vroeg hij mij ten huwelijk! Uiteraard zei ik ‘ja!’.

Waarom het dan gek voelt om hardop te zeggen dat wij toe zijn aan kinderen? Nou, omdat ik het daar vrijwel nooit met mensen over heb. Mijn vriendinnen zijn vrijwel allemaal mijn leeftijd en zijn daar (voor zover ik weet) niet mee bezig. Het feit dat wij verloofd zijn is al best een ding, wel een positief ding uiteraard.

Daarentegen zijn wij in onze vriendenkring niet de eerste met een kinderwens op korte termijn. Sterker nog, in mijn familie vallen de zwangerschapsaankondigingen je om de oren! Wat ik super leuk vind! Maar met mijn ouders praat ik er niet zoveel over. Ik ben de jongste van twee en ik denk dat mijn ouders het gewoon nog niet verwachten.

Maar goed, ik heb alweer veels te veel geschreven, dus waarom wij zo sterk een kinderwens hebben zal ik in de volgende blog met je delen!