Snap
  • Zwanger
  • zwanger
  • momtobe
  • coronacrisis
  • vanrustignaaronrustig

Van rustige zwangerschap, naar onrust vanwege corona

Mijn zwangerschap loopt eigenlijk ontzettend soepel. Ik ben nu 23 + 4 weken zwanger en heb eigenlijk nog weinig te klagen gehad. De eerste weken heb ik wel wat lichte klachten gehad, maar erger dan een beetje misselijk en pijnlijke borsten kwam het eigenlijk niet. 

Ondertussen heb ik wel de nodige doosjes Rennies in huis, om mijn maagzuur in toom te houden en merk ik dat sommige inspanning me te veel wordt. Ik probeerde zo gezond mogelijk te blijven en had ook besloten om zo lang mogelijk door te gaan met mijn Taekwon-do trainingen twee keer per week, dit natuurlijk wel aangepast op mijn zwangerschap! Dit hielp enorm met fit blijven, maar sinds de eerste nationale maatregelen, gaan de trainingen niet meer door. Thuis trainen gaat eigenlijk niet, gezien we in een flatje op 3 hoog wonen, en ik geen zin heb in ruzie met mijn onderburen. Ondertussen ben ik dan maar over gegaan op wat lichte zwangerschapsyoga oefeningen. 

Langzaam begint er ook steeds meer spanning te komen, want hoe lang gaat dit nog duren? Waar ik eerst dacht dat het allang voorbij zou zijn als ik moet bevallen (eind juli), begint dat toch langzaam een vraag te worden. Waar ik oorspronkelijk graag in het ziekenhuis wilde bevallen, moet ik nu gaan nadenken of ik dan toch niet voor een thuisbevalling wil gaan, mochten de coronacrisis nog niet voorbij zijn. Ondertussen ook de vraag of mijn babyshower wel door kan gaan, en of er wel kraamvisite kan komen. Nu is het alternatief 'raamvisite' wel een leuk alternatief, maar nogal lastig als je 3 hoog woont. Ondertussen is het ook nog maar de vraag hoevaak ik de verloskundige nog ga zien voor mijn bevalling, hiermee ook de angst dat er door de verminderde controles nog iets belangrijk gemist wordt en het mis zou gaan.

Al met al zijn er flink wat onzekerheden bijgekomen, maar ik probeer zo positief mogelijk te blijven. Ik ben gezond, voel de kleine vaak trappen en ik word goed verwend door mijn vriend en katten. Ik hoop dat de crisis snel weer voorbij is, maar zolang het zo door gaat, blijf ik lekker thuis en doet mijn vriend in zijn eentje de boodschappen.