Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • Kinderwens
  • zwangerworden

Van kinderwens naar zwangerschap op Bali

met behulp van een vruchtbaarheidscoach

In september 2017 besloten mijn man en ik dat we graag een kindje zouden willen en dat we dar gezien onze stabiele woonsituatie (inmiddels al 2 jaar woonachtig op Bali) klaar voor waren. Ik stopte per direct met de pil maar helaas duurde het allemaal langer dan verwacht. Mijn cyclus kwam wel weer op gang na 10 jaar anti-conceptie pil maar vrij onregelmatig.

Een jaar later klopte we aan bij een internationaal ziekenhuis op Bali om de hulp van een gynaecoloog in te schakelen. Daar komt verder geen huisarts aan te pas, je kan hier gewoon bellen en meteen een afspraak inplannen. De gynaecoloog wilde mij meteen aan de hormoonpillen hebben, nog zonder enige testen te hebben gedaan. Mijn man en ik vonden dat te voorbarig en besloten eerst wat testen uit te laten voeren. Mijn testen konden in het ziekenhuis worden gedaan, die van mijn man niet. Ze leven hier nog met het principe dat het voornamelijk door de vrouw komt wanneer een kinderwens (nog) niet wordt vervuld. Onze testen bleken allemaal redelijk positief waardoor er niet echt concreet een antwoord was op de vraag waarom het dan niet lukte zwanger te worden.

We besloten daarop wat rond te vragen en een collega van mijn man raadde ons een vruchtbaarheids coach aan. We namen meteen contact met haar op en hadden vrij snel onze eerste afspraak met haar. We hadden meteen een klik met Nina en besloten dan ook om met haar verder te gaan. We spraken met haar af dat zij speciale audio's voor ons zou maken naar aanleiding van individuele gesprekken met ons. Voor mij maakte ze verschillende audio's waarin ik een positieve kijk op het zwanger worden zou krijgen. Ik moest mij tijdens het beluisteren van de verschillende audio's bijvoorbeeld ook mijn baarmoeder en vrijgekomen eicel visualiseren. Daarnaast heb ik tweemaal een hypnose sessie met haar gedaan waarin we tijdens de eerste sessie terugblikten naar bepaalde scènes uit mijn leven en in de tweede keken naar bepaalde blokkades. Ik geloofde er heilig in en ook mijn man was uiterst positief over de aanpak van Nina.

Na een aantal maanden werd mijn cyclus regelmatig en kreeg ik weer vertrouwen in mijn lijf. Alsnog lag de focus enorm op zwanger worden en kon ik mij nergens anders op richten. Na gesprekken met Nina besloot ik vrienden en familie in te lichten over onze nog onvervulde kinderwens en hoe moeilijk ik het vond om zo ver weg te wonen. Ik kreeg veel steunbetuigingen vanuit Nederland waar ik moed uit putte. Met een vakantie in het vooruitzicht in een huis met zwembad van vrienden besloot ik me dan maar even op andere dingen te richten. Aangezien ik een groot fan ben van Thriller schrijfster Tess Gerritsen besloot ik haar hele collectie te (nogmaals) te lezen, daarnaast zwom ik baantje en kon ik lekker genieten van de zon. Ook had ik mijn tweede hypnose sessie. En je raad het misschien al... in de weken daarna terwijl ik lekker aan het ontspannen was is het dan toch gelukt. We kwamen er met Pasen achter wat voor mij erg bijzonder is aangezien in 2007 mijn moeder plotseling overleed met Pasen. Na jaren van verdriet tijdens deze dagen stond het nu ineens in het teken van leven. Wat een vreugd. Nu een jaar later hebben wij een gezonde en vrolijke dochter van bijna 3 maanden oud. We zijn Nina nog altijd onwijs dankbaar en kunnen haar iedereen aanraden.

Elkedag's avatar
4 jaar geleden

🥰😘

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Nienefee?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.