Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • Bevalling
  • borstvoeding
  • tweedetrimester
  • Oktober2020

Van alles wat & wat denken jullie ?

Lekker zwanger

Lieve allemaal, 

Daar ben ik dan weer.  Ik merk dat ik de behoefte heb om lekker van me af te schrijven en dat werkt via mamaplaats altijd heel erg goed.  

Ik ben over zoveel dingen aan het na denken ! Zo ben ik aan het nadenken over de bevalling en over of ik nou wel of niet borst voeding wil gaan geven. Best stom eigenlijk dat het thuis zitten door de Corona er voor zorgt dat je over zoveel dingen gaat na denken. 

Zo weten we allemaal nog niet hoelang het Corona virus er nog is en wanneer het allemaal weer normaal wordt. Ook al duurt het nu nog 6 maanden ben ik toch al aan het na denken van wat als er nog Corona is in Oktober. Ik heb namelijk een hele duidelijke voorkeur voor in het ziekenhuis bevallen. Puur omdat mocht er iets niet goed gaan of iets mis gaan dan kunnen ze gelijk in actie komen. Dat is voor mij eigenlijk de reden dat ik niet thuis wil bevallen. Maar wat als er nog steeds corona is en er nog heel veel mensen in het ziekenhuis liggen met Corona. Moet ik dan wel in het ziekenhuis willen bevallen ? Neem ik dan niet een te groot risico voor mijn baby ? Is het dan toch niet beter om thuis te bevallen, wat me overigens helemaal niet prettig lijkt. Tja daar ga je dan toch serieus over na denken. Het enigste voordeel zou dan zijn dat we thuis niet in een omgeving zijn waar ook mensen met Corona zijn. En toch blijft mijn grootste voorkeur om straks in het ziekenhuis te bevallen. 

Dan komt het geven van Borstvoeding...... het lijkt mij heel mooi en heel gaaf om te doen! Maar toch is er een twijfel over en puur en alleen omdat ik bij gemeenschap nooit wil dat hij iets met of rondom mijn tepel doet omdat ze over gevoelig zijn............ hoe gaat dat dan in godsnaam zijn als ik mijn baby aan de borst heb drinken .... ja ik weet dat ik het nu nog niet kan weten, maar denk dan haast dat ik het als niet prettig ga ervaren. Wil ik dan fles voeding gaan geven ? En met borstvoeding vraag ik mezelf af, hoe weet ik nou of mijn kindje wel genoeg binnen krijgt ?! Met fles voeding heb je daar exact overzicht in. En met fles voeding kan ook mijn partner makkelijk voeden. Gelukkig heb ik nu nog 6 maanden om er over na te denken. 

En als aller laatste, afgelopen maandag heb ik de 12 weken echo gehad. Wat blijkt nou, ik ben al verder dan we dachten. Ik ben nu 13 weken vandaag precies. 🥰❤️🥰. Onze verloskundige durfde mij nog niet via de NUB theorie te vertellen wat het wordt. ze zei dat ik het zelf thuis maar via de foto moet beoordelen. Als ik zelf naar de foto kijk denk ik oprecht echt dat we een meisje gaan krijgen. Wat denken jullie dat het wordt ? 

Verder was de echo zo ontzettend gaaf mooi en magisch ! De kleine wilde eerst niet echt mee werken waar door ze de meting niet kon doen. Dus moest even mijn buik heen en weer schudden en dat werkte. Na dat ze de meting gedaan had probeerde we naar de hartslag te luisteren maar de kleine was zo druk aan het bewegen dat het hartslagje even te horen was en vlak daarna viel die weg en kwam toen vaag heel zacht terug. Nog een keer geprobeerd maar de kleine bewoog echt teveel. Nu wachten op de 20 weken echo. We gaan er namelijk niet vanuit dat we de 16 weken echo kunnen doen door de maatregelen. Dus zullen er ook met 20 weken echo pas achter komen wat het wordt. 

Nou dit was het weer voor nu. 

Ik ben benieuwd naar wat jullie denken dat het wordt volgens de NUB Theorie! 

Liefs, Ellen 

4 jaar geleden

Mss is een kraamhotel iets voor je? Liefs