Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Uitzetlijst Lekker goedkoop!

Struikel jij ook over de kosten die een baby met zich meebrengt?? Bereid je voor!

We weten allemaal dat een kindje erg veel kosten met zich mee kan brengen, je wilt immers toch het mooiste en het leukste voor de kleine. Op het moment dat de zoektocht, die vaak via internet plaatsvind, begint slaat mijn laptop al van alles op, lang leve de cookies! Ik bekeek een website die de allernieuwste hypermoderne kinderwagen verkoopt. De wagen was volledig van leer en had meer dan 8 verschillende standen, en je kreeg er ook nog eens een gratis regenhoes bij! Maar dat mocht ook wel voor 1390,00 toch?

Benieuwd of deze ook op marktplaats te koop zijn, surfde ik daar naartoe. en ja hoor, ondanks een tweedehands exemplaar bleek de wagen "zo goed als nieuw" bij de omschrijving stond: " door de hoge aankoopprijs, zijn wij erg zuinig omgesprongen met de wagen" en "Mag nu weg voor een prikkie" en inderdaad! dezelfde kinderwagen die ik nog geen drie minuten eerder had gezien werd op marktplaats aangeboden voor een redelijke prijs van 350,00. Inclusief regenhoes. Binnen enkele minuten meer dan 1000,00 bespaart! Luiers zijn ook een gigantische kostenpost, ik heb zelf uitgerekend dat ik ongeveer 800,00 voor 2 jaar kwijt zou zijn aan wegwerp-luiers van Pampers. Daar zou je al voor de zwangerschap voor kunnen sparen, want geloof mij de uitgaven van luiers zijn echt irritant en komen eerst wekelijks en gelukkig uiteindelijk slechts maandelijks voor.

Flessen, spenen, baduitzet, zijn ook allemaal tweedehands te verkrijgen, bij het Kruitvat en de V&D hebben ze met regelmaat actie's, zeker de moeite waard. Totale uitzet zou ik niet meer dat 150,00 betalen, dit is inclusief de hydrofiel luiers, deze zijn per 10 bij Zeeman te koop voor maar 5,00. Dus de kinderwagen, de uitzet, de luiers check check check, de babykamer dat zal de grootste kostenpost zijn voor de meeste moeders to be.

Ik had bij de eerste een prachtige catalogus kamer, nieuw, zo zonde!!! Het zag er dan wel prachtig uit maar uiteindelijk sliep de kleine man de eerste tijd bij ons ( in een wiegje die apart gekocht was) en de commode gebruikte ik amper, ik verschoonde liever op het aankleedkussen die ik vervolgens meesleepte door het huis. De kast die bij de babykamer hoorde was al snel te klein waardoor we een nieuwe aan moesten schaffen...Kortom ik red het ditmaal met een wieg ( babywalz) box ( marktplaats ) en ben als ik alles goed berekend heb voor 1400,00 helemaal klaar!

Iemand anders nog tips?

10 jaar geleden

Ik koop al maanden de luiers van Kruidvat eigen merk. Zijn net zo goed als Pampers, als ik eerlijk ben. Mijn kleine man is bijna 6 maanden nu en je koopt je inderdaad suf aan luiers. Maar koop je ze van bv Kruidvat, loopt de prijs tenminste niet zo erg op. Maar let inderdaad erop of je kindje er geen allergische reactie op krijgt. Succes!

10 jaar geleden

Dank je, heb je ook een indicatie van de verzendkosten? Het lijkt me wel wat!

10 jaar geleden

mytoys.de. Ik wilde sommige dingen nieuw en dan scheelt dat. Op mp vragen ze voor sommige dingen nog de hoofdprijs! Volgens mij moet je wel paypal of creditcard hebben, dat is wel een nadeel.

10 jaar geleden

Hier ff een 'praktijk verhaal' en lach niet;)... maar ik heb de hoeveelheid en kosten bij gehouden van mijn dochters luierverbruik.. met 3jr en 2mnd was ze zindelijk en heeft ze 4473 luiers verbruikt en heeft ons 812,59 gekost... en je moet inderdaad slim zijn met 'kortingsbonnen' en ik had me geabonneerd op die nieuwsbrieven over de e-mail en stond ik inderdaad ook in de rij bij de Etos met kortingsbonnen over de aanbiedingsprijzen van pampers;) en was m'n fiets volgeladen met pakken luiers...als extra tip zou ik je willen meegeven om te wachten met het kopen van luiers. Ons meisje was het eerste jaar heel erg allergisch voor het merk pampers en heb ik veel gehad aan het huismerk van de Kruidvat... en een toevoeging aan je blogje; 'Als we toen wisten tijdens de zwangerschap wat wij nu 'weten' (5 jaar verder) had het ons toentertijd een hoop centen gescheeld;)'