Snap
  • Zwanger
  • twinboys!

Twinzwangerschap en bevalling

Vervolg op mijn vorige blog.

Bohh een tweeling. Die week hadden we ee nog over zitten grappen. Zal je zien, zeg maar nee krijg je er 2😜 ( zoals in mijn vorige blog te lezen was slikte k nog netjes de pil). Maar wow een een tweeling. 

Die zelfde week hadden we een afspraak in het ziekenhuis bij de gynaecoloog. Weer een echo en ja gelukkkig nog steeds 2 kloppen de hartjes. We werden nu extra in de gaten gehouden door het ziekenhuis. Dit ook omdat ze niet konden zien of er wel een vlies tussen beide baby’s zat. Onze 20 weken echo werd daarom ook in maastricht gepland ipv in ons normale ziekenhuis in Roermond.

De eerste weken van de zwangerschap vlogen voorbij. Ik groeide flink en zat super goed in mijn vel. Was soms wel een beetje misselijk maja dat was dan ook alles. De 20 weken echo kwam er aan en we zijn samen naar maastricht gegaan. Van te voren afgesproken dat we ook het geslacht wilde weten van de twins.

In Maastricht kregen we de echo. Deze duurde dik een uur. Eerste hebben ze gekeken of er een vlies tussen zat ( geen vlies kon weer voor complicaties zorgen) maar gelukkig er zat 1 heel dun vliesje tussen en verder deelde ze alles samen. Dit betekende dus een  eeneiige tweeling. Ze hebben alles nagekeken toen of alles er op en aan zat en of de organen niet gespiegeld zaten. Dit was allemaal goed. En wat hadden ze goed meegewerkt. Alsof ze begrepen als ze wat moesten draaien om het beter te kunnen zien. 

En toen het geslacht. Zo goed als ze eerst meewerkte tijdens het controleren van alles hoe moeilijk het nu ging. Ze hadden er geen zin meer 😅. Ik moest maar even gaan staan en dansen en springen in de hoop dat ze iets zouden draaien zodat we het konden zien. Gelukkig hadden mijn dansmoves geholpen en konden we een kijkje nemen. En het waren 2 jongens 💙💙. 

Lekker naar huis en genieten van 2 kleine jongentjes in mijn buik. Wat waren we verliefd. Zo ging de zwangerschap rustig verder en groeide ik flink door. De Zwangerschap is verder heel rustig verlopen oo 2 gebroken ribben na🧐. Van heg stampen en draaien van de mannen.

Met 31 weken ben ik gestopt met werken op aanraden van de gynaecoloog. Hii vond het wel welletjes geweest. Ik ook wel.☺️ Nu zat ik lekker thuis en konden we de laatste dingetjes doen. 

Nu ging ik iedere week naar het ziekenhuis voor controle. Alles zag er steeds super netjes uit. Met 37.4 weken wilde de gynaecoloog eens kijken of er al wag gebeurde. Of er al iets van ontsluiting was. Ze wilde mij liever niet veel langer meer door laten lopen. Maar helaas nog geen beweging. Ik kreeg van de gynaecoloog rust voor geschreven in de hoop dat ik na het weekend wel wat ontsluiting had. Maandag zou ik terug moeten komen. Dat zou over een halve week zijn. Maar gelukkig kwam er toch beweging op de vrijdagavond. 

En hier zal ik alles over vertellen in mijn volgende blog!

Liefs X 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Weslor?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.