Snap
  • Zwanger
  • trots
  • twijfels
  • angst
  • Naïef

Twijfels slaan toe...

Ben ik te naïef geweest?

Twijfels slaan toe...

Ik had mijn verhaal ook op een andere site geplaatst. Maar door de reacties van de (voornamelijk) dames daar slaat de twijfel toe. 

Ze noemen me naïef en zeggen veelal dat ze denken dat het in de toekomst fout zal gaan met de regeling die ik met de donor en zijn vriendin heb getroffen over ons kindje. 

Hoe mooi is het wat wij bedacht hebben? Trots ben ik zelfs op. Ik kan lekker mijn eigen ding doen net als bij mijn zoontje en hij bouwt toch een band op met zijn zoontje of dochtertje. Ideaal toch? Geen verantwoording afleggen voor mij en het kindje heeft echt een papa in het leven. Iemand waarbij het zijn roots kan ontdekken, want die liggen niet volledig in Nederland. De donor komt tenslotte uit Afrika en is behoorlijk donker. Dat gaat op latere leeftijd vast vragen opleveren.

Maar ik wordt als naïef neergezet en had er beter en langer over na moeten denken. Ik had alles via een notaris vast moeten laten leggen (net zo rechtsgeldig als dat het nu is. Ik heb niet voor niks advies bij het juridisch loket aangevraagd) en ik zou te weinig in het contract hebben gezet. Oke, ik heb niet alles wat er in het contract hadden online gezet, maar volgens mij hebben we wel alles wat belangrijk is erin opgenomen. 

Maar... Door die dames ga ik dus nu twijfelen. Ik kan en wil ook niet meer terug, maar ben ik echt zo naïef? Of mag ik gewoon trots zijn op wat wij gaan doen?

2 jaar geleden

Lief dat je dat zegt. Dank je wel! Ik heb het natuurlijk ook met mijn omgeving besproken en met het stel, maar ik ben sowieso tot de conclusie gekomen dat ik trots mag zijn op wat we hebben bedacht. Ik laat de anderen inderdaad lekker kletsen en ga hier gewoon verder bloggen. Ze kunnen me wat! 👍

2 jaar geleden

Ik heb je blogs gelezen. En ik dacht alleen maar. Wauw, wat mooi! Ik ben zelf bonusmoeder van twee kids, maar de relatie met de ex van mijn vriend is niet al te best helaas. Daarnaast zitten wij in ons 2e IVF traject en is het maar de vraag of het ooit gaat lukken. Ontzettend bijzonder dus, hoe jij ook denkt aan de andere vrouw! Ik heb alleen maar bewondering voor je. Maak je niet te druk over wat andere mensen zeggen. Het moet voor jou en de andere partij goed voelen en volgens mij heb je het ook goed uitgezocht! Daarbij gaat het bij scheidingen ook niet altijd goed qua omgang met de kinderen, enz. omdat ouders via de kinderen elkaar het leven zuur maken en dan staat alles netjes op papier, vaak nog met uitspraak van de rechter. Geniet van je zwangerschap en jullie bijzondere band met z'n allen straks ❤️