Snap
  • Zwanger

Twijfels of hormonen?

Wat nou als je niet meer zeker weet of de naam die je had gekozen voor je kleine meisje wel de juiste zal zijn?

Al voordat we zwanger raakten hadden we al een meisjesnaam gekozen. We waren er zeker van, als het een meisje is gaat ze … heten. Al sinds de 20 weken echo noemen we onze kleine bij de naam als we alleen zijn. Nu ben ik 34 weken zwanger en twijfel ik. Is het twijfel of zoals mijn man zegt hormonen?

Sinds we weten dat we zwanger zijn hebben we een lijstje van 6 namen en elke keer staat de naam die we voor de zwangerschap hadden gekozen bovenaan. Nu zijn we afgelopen week met het geboortekaartje begonnen en begin ik te twijfelen. Als ik de naam geschreven zie staan vind ik het helemaal niet mooi. Tijdens het maken, zei ik het niet direct tegen mijn man, maar ik kon het niet helpen begon te huilen. Stom ik weet het, maar soms doe je er niets tegen. Ik biechte op tegen mijn man dat ik twijfel over de naam, omdat ik het geschreven niet mooi eruit vind zien. Hij is nu bang dat ik me door mijn hormonen laat leiden, maar voor de rest heb ik daar helemaal geen last van. Ik heb geen moddswings, barst niet vanuit het niets uit in huilen of lachen en ben gewoon mezelf. Daar is hij het wel mee eens, maar toch denkt hij dat mijn twijfel door hormonen komt. Wat denken jullie, moeten we gewoon voor de naam gaan waar ik nu over twijfel (dus dat het toch se hormonen zijn) of zouden we beter iets anders kunnen kiezen?

9 jaar geleden

Probleem opgelost. M'n schoonmoeder heeft de WhatsApp van mijn man gelezen, :0 daar heeft ze de naam gelezen waar we over twijfelen. Ze vind m erg mooi, maar nu zij het weet valt de naam voor mij definitief af. Voortaan houd mijn man zijn telefoon op het wachtwoord, zodat niet zomaar iedereen zijn appjes kan lezen.

9 jaar geleden

Ja lastig. Ik ging uiteindelijk ook weer twijfelen maar ben er toch bij gebleven. Ik denk dat er bij alle namen misschien wel weer twijfels komen. Of het hormonen zijn, misschien. Maar het is ook een belangrijke keuze dus misschien had je het zelfde gehad zonder al die hormonen. Denk er nog gewoon even over na. En heb je eventueel een andere naam die het dan wel zou kunnen worden, zo ja, hoe denk je man over die naam. Zo nee, dan is het misschien toch die naam die je al had. Je komt er wel uit. Uiteindelijk moet je wel een beslissing maken ;) succes!

9 jaar geleden

Lijkt me echt een lastig dilemma! Is het geen idee om twee namen te kiezen? Dus die jullie al hadden en een andere. Op het moment dat je je kindje vast hebt weet je vast welke naam echt past! Succes in ieder geval!

9 jaar geleden

Hoi Heleen, Ik heb dit ook gehad of tenminste bijna het zelfde. we hadden een naam bedacht toen we hoorde dat het een jonge werd we heb hem ook zo genoemd tot 3 dage voor dat hij kwam ( Cody ). en al die tijd was ik er toch niet helemaal blij mee. we hebben toen als nog een andere naam bedacht. Jamy. en zijn hem zo gaan noemen op de dag van de bevalling nog een x getwijfeld en toen knoop doorgehakt. sterkte er mee.