Snap
  • Zwanger

Twijfel over een tweede

Omdat het nu zo goed gaat. Waarom zou je je gezinsleven willen omgooien. Maar ik wil toch ook wel heel graag een tweede kindje.

Ik heb altijd gezegd, als het lukt zou ik heel graag twee kinderen willen. Mijn vriend die vond het met één kindje ook wel prima. Niet omdat mijn zoontje zo moeilijk is, totaal niet. Maar hij vond het wel prima zo.

Maar ik niet natuurlijk, dus na veel praten en elkaar begrijpen, heeft mijn vriend toch ook wel zin om voor een tweede te gaan. Nu is mijn zoontje 3 en vinden we zit wel een mooie leeftijd om voor een tweede te gaan. We wilde er zoizo iets meer leeftijd tussen dan de gemiddelde 2 jaar. Dus let's go for it!

Alleen krijg ik soms wel mijn twijfels. Wil ik nu mijn relaxte leventje (kind wat heerlijk uitslaapt, geen driftbuien heeft, enz enz.) waar ik aan gewend ben wel opgegeven. En mijn allergrootste angst, ga ik zoveel houden van een tweede als van je eerste kindje.... Tuurlijk zeggen mijn vriendinnen dan, maar ik vind het best eng. Het is natuurlijk geen uitprobeersel.

Maar daarna denk ik dan weer, ja tuurlijk gaat het lukken, en tuurlijk heb ik zoveel liefde voor beide kinderen. Ik ben misschien gewoon bang voor weer veranderingen, maar waar ik ook heel veel zin in heb. Pffffff, wat kan een mens soms toch moeilijk denken, en ik vraag me dan af, ben ik de enige of zijn er meerdere met mij die ook zulke gevoelens hebben....?

7 jaar geleden

This unique blog is obviously innsteetirg and amusing. I have picked up a lot of handy advices out of this source. I’d love to visit it again soon. Thanks!

7 jaar geleden

Gelukkig, en fijn om te horen dat ik niet de enige ben!

7 jaar geleden

Nee hoor. Hier ook zo. Ik wilde ook graag 2 kinderen, maar twijfelde toch na de 1e. Uiteindelijk na veel wikken en wegen toch gedaan en heb nog geen moment spijt gehad.