Snap
  • GBS
  • stuitligging
  • spanning
  • Internationaalchauffeur

Toch geen dwarsligger!

Aftellen!

Om direct maar met de deur in huis te vallen: ons kindje ligt nog steeds in hoofdligging! Vorige week moest ik 2 keer voor een extra ctg en afgelopen week bij de verloskundige is het bevestigd. Het lijkt erop dat ons kindje heeft bedacht om een vaste houding aan te gaan nemen en daarom dus ook minder draait. Daarom dus ook de extra ctg, het was dus een stukje rustiger in mijn buik. Het heeft in elk geval al wel meerdere boks diploma's. De baby weet de handen, voeten en knieën goed te gebruiken en af en toe even flink naar buiten te drukken. 


Omdat het kindje nu dus vanaf 36 weken elke controle nu in hoofdligging ligt, of in elk geval bijna, vinden ze mij een stukje minder medisch en word ik later ingeleid dan eerst gezegd was. Helaas is het ook nog heel druk. We hebben een datum maar als het te druk is kan deze datum nog weer worden uitgesteld. Zoals jullie vast begrijpen houden we de datum lekker voor ons zelf. Moet zeggen dat het wel even een tegenvaller was. Het is nu echt rond de uitgerekende datum en ik merk dat het me elke dag zwaarder valt.


Afgelopen week moest mijn man nog naar Polen. Was ik uiteraard helemaal niet blij mee, maar gelukkig zit het kindje nog in mijn buik. We hebben wel duidelijk gezegd dat het nu niet weer gebeurd voordat de baby geboren word. Komende week zal het dus Nederland, België en Duitsland zijn. Zal je misschien denken, dat is nog ver weg hoor. Maar ik ben al lang blij dat het geen Polen meer is. Het zal voornamelijk Nederland zijn, dus in elk geval redelijk in de buurt. 


De kinderen zijn er allebei heel druk mee. Onze zoon komt steeds vaker naast mij zitten om zijn hoofdje op mijn buik te leggen. Elke dag vraagt onze dochter of de baby bijna komt. Ze ziet nu ook dat haar afstreepkalender bijna vol is. Zoals ze zelf zij: doe maar gewoon een zusje. Haha, sorry meid. Dat hebben we niet voor het zeggen. Wij zelf weten het maar zij niet. Dan zou iedereen het wel weten ben ik bang. 


Het kindje is nog steeds niet ingedaald. De verloskundige heeft ook niet de verwachting dat dit gaat gebeuren aangezien de andere 2 kinderen dit ook niet deden. Maakt wel dat ik iets minder snel ver van huis weg ga. Zodra mijn vliezen breken moet ik direct liggen en bellen. Ze zullen dan waarschijnlijk een ambulance sturen. Ook moet ik dan zo snel mogelijk aan het infuus voor de antibiotica vanwege de gbs. Dan heb ik liever dat de vliezen thuis breken dan dat het ergens in een winkel gebeurd..  Wie weet begint de bevalling wel eerst met weeën. Wel zo fijn in mijn geval, maar we zullen het wel zien. Mijn man is vanavond nog weer weg gegaan voor een dagrit in Nederland morgen. Onze dochter wilde heel graag nog een keer mee en omdat het nu vakantie is zeiden we dat het dan nu maar moet zijn. 

Ze bleek begin van de week een dubbele oorontsteking te hebben en ook de amandelen waren weer ontzettend dik. We hebben weer oordruppels gekregen en merk dat ze gelukkig al effect hebben. Ze geeft bijna nooit pijn aan, maar we merken het aan haar gedrag. Nu kan ze lekker een dagje naast papa zitten in de vrachtwagen. En nee, ze verveeld zich echt niet. Zij is dus een meisje die een hele dag op een stoel kan zitten te knutselen, kleuren, met kaartjes spelen of gewoon lekker voor zich uit kan kijken. Daarom kan ze ook gerust een dagje mee en ook wel zo gezellig voor mijn man.


 Verder was de week rustig. Mijn zusje heeft nog een nachtje gelogeerd en geholpen in huis. Ook heel fijn nu. We hopen jullie snel blij nieuws te kunnen vertellen. We wachten nu af en zien wel of dat het kindje er eerder klaar voor is of dat het toch met de inleiding gaat komen.