Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Toch even informatie inwinnen.....

Na de eerste zorgen komen er andere vragen in me op en van internet wordt ik niet wijzer..misschien van jullie??

inmiddels ben ik ruim twaalf weken zwanger van een onverwachte maar zeer welkome tweeling. De eerste testen zijn zeer positief en voorzichtig ga ik meer genieten en toekomst dromen. nu dacht ik echt ok een tweeling du er moet een tweeling box komen.....ten eerste zijn ze erg duur en tweedehands zag ik niet echt iets in de buurt...gewoon even rondkijken kan geen kwaad toch? Maar nu dacht ik even op internet eens rondkijken of een tweelingbox wel echt handig is....mwah daar zijn onder tweelingmoeders de meningen verdeeld. In het begin kunnen ze prima in 1 box en de meningen zijn dusdanig verdeeld dat ik ook las dat men er gerust later nog een box bij zet of campingbedje. Onze woonkamer is ook niet zo heel groot maar wil toch me zelf enigszins voorbereiden op wat er is, wat is handig, werkt iets echt of eigenlijk niet.

Wie heeft hier ervaring mee, ideeën over, tips of advies!!!???! Ik hoor het graag!! 

9 jaar geleden

Ik bedoelde pb.. Wij hebben nu 1 normale box staan en zolang ze nog rustig liggen gaat dat goed. Ben al wel aan het kijken voor een grondbox. Scheelt een hoop ruimte denk ik en ze kunnen er langer in. Wij hebben een tweedehands kinderwagen gekocht van het merk Kees inclusief 2 babynestjes en dat bevalt erg goed en is een stuk voordeliger. Daarnaast hebben we twee draagzakken. Voor als we er samen op uit gaan. Twee in 1x dragen lijkt me wel zwaar.

9 jaar geleden

Wikey zou je mij misschien ook een on willen sturen? Heb veel informatie die ik met je wil delen. Had je mijn blogs al wel gevonden?

9 jaar geleden

Aaah wat een hoop reacties echt helemaal super.. Antonia mijn nekplooimeting triple test is super goed gegaan, ze hebben het twee keer na gerekend omdat de scores ( blijft een berekening) uitzonderlijk goed was voor iemand van mijn leeftijd!!! Of ik het tweede deel van de zin even met big smile wil incasseren:) bij onze dochter hadden we deze test ook maar hij was zeven jaar terug echt niet zo uitgebreid, bijzonder hoor, we hebben bij 1 van de kleintjes een neusbotjes gezien, ( de andere lag steeds dwars achter de ander:) bij beide kindjes de dichte schedeltjes gezien met bij ieder twee hersen helftjes, de buikjes waren bij beide dicht, maag en blaasje gevuld, ruggemergje zagen we heel goed, twee paar voetjes twee paar handjes en zelfs ook vingerkootjes gespot. Heel bijzonder om dit allemaal zo te zien vlgs mij was dat bij onze dochter echt pas bij twintig weken. Zooooo blij en opgelucht. Gek nu kan ik het iets los laten en begin ik ook ineens te groeien qua buik, hoezo psychische invloed...:) De grondbox tzt vind ik ook wel erg interessant en handig denk ik tzt. In het dragen ga ik me idd eens verdiepen....lijkt me zo wie zo handig om in ieder geval 1 kindje te kunnen dragen en de mogelijkheid tot het dragen van twee in huis te hebben. Mama cate ik ga je pb even opzoeken, vind het fijn om zo ervaringen uit te wisselen zo wie zo. Voel me echt een beetje bleu op t gebied van twins ha ha. Ik geloof idd dat het best druk zal zijn, hebben jullie ook nog gewerkt erbij?? In principe werk ik 1 hele dag, 1 halve dag(lange middag) en een korte middag, en is mijn opvang zo wie zo rond, 1 dag papa, 1 dag Kdv en 1 dag opa en oma. Maar ben toch benieuwd naar jullie? Ben niet echt heel handig in langdurig thuis zitten, niet in mijn verlof destijds maar ook niet na mijn ontslag later....

9 jaar geleden

Hoi Wikey! Hoe is de nekplooi meting gegaan?