Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Tillen tijdens de zwangerschap.

Wel had ik veel geluk dat ik receptie en administratieve taken vervul en dus sowieso niet veel hoefde te tillen. Hoe verder ik in de zwangerschap kwam, hoe meer ik mij realiseerde dat vrouwen die lichamelijk belastend werk doen het echt zwaar hebben. Vaak wordt er wel vervangend werk gezocht, maar ik heb tot aan mijn verlof mijn eigen werkzaamheden kunnen blijven doen. Daar ben ik erg blij om. Als ik bijvoorbeeld kijk naar interieurverzorgsters. Zij moeten vaak tillen en werken ook nog eens met schoonmaakmiddelen die misschien schadelijk zijn voor moeder en/of baby.

Vanaf het moment dat mijn collega's wisten dat ik zwanger was wilden ze niet dat ik dingen tilde, me  druk  maakte om iets. Erg lief, maar niet altijd te voorkomen. Wel had ik veel geluk dat ik receptie en administratieve taken vervul en dus sowieso niet veel hoefde te tillen. Hoe verder ik in de zwangerschap kwam, hoe meer ik mij realiseerde dat vrouwen die lichamelijk belastend werk doen het echt zwaar hebben. Vaak wordt er wel vervangend werk gezocht, maar ik heb tot aan mijn verlof mijn eigen werkzaamheden kunnen blijven doen. Daar ben ik erg blij om. Als ik bijvoorbeeld kijk naar interieurverzorgsters. Zij moeten vaak tillen en werken ook nog eens met schoonmaakmiddelen die misschien schadelijk zijn voor moeder en/of baby.

Als ik terug kijk heb ik tijdens mijn verlof lichamelijk zwaardere dingen gedaan dan voor mijn verlof. Al moest ik er wel even aan wennen dat er dingen zijn waar je rekening mee moet houden. Op een bepaald moment was ik dan ook helemaal uitgeput en verlangde naar het moment dat mijn kleine uk geboren zou worden. Gelukkig heeft dat niet al te lang op zich laten wachten en kunnen we nu al bijna 5 maanden genieten van onze kleine schat!

11 jaar geleden

Geen idee, zou wel moeten eigenlijk, want als ik naar het eind van mijn zwangerschap kijk... Toen kon ik ook echt niet meer veel tillen. Maar inderdaad nog geen kussen mogen tillen gaat wel wat ver. Was goed bedoeld denk ik dan maar! haha

11 jaar geleden

mijn partner was daar heel stellig in tijdens mn zwangerschap wilde hij niet dat ik wat dingen tilde. Ik heb hem wel even teruggefloten toen hij een slaapkussen uit mn handen trok die ik voor een logee naar boven wilde tillen. Hallo hoe zwaar zal zo'n kussen nou zijn, dan kan ik ook geen pak melk meer vasthouden haha. ook hij kwam weer terug in de realiteit en heb de zware dingen aan hem overgelaten om zelf de normale dingen te dragen :) idd de vrouwen met lichamelijk zwaarder werk die zwanger zijn hebben het ook lastiger, ik denk wel dat zij ook eerder met verlof zullen gaan of aangepast werk krijgen?