Snap

Tien verlofdagen voor vaders na de geboorte van hun kindje?

Tien verlofdagen voor vaders na de geboorte van hun kindje? Hier komt de Europese Commissie vandaag mee. Ze willen in plaats van de twee huidige verlofdagen, tien verlofdagen instellen.

Dit houdt in dat vaders rond de geboorte van hun kind minimaal tien werkdagen betaald verlof moeten krijgen. Dit klinkt natuurlijk als muziek in de oren voor vele gezinnen, maar de Europese werkgevers zijn er niet erg blij mee. Ze vrezen dat het voorstel de werkgelegenheid gaat beïnvloeden. Hier in Nederland krijgen vaders nu maar twee dagen verlof.

Dit zorgt er dan ook voor dat Nederland onderaan in de lijst staat van verlofdagen voor vaders in Europese lidstaten. Minister Asscher van Sociale Zaken wilde dit verhogen naar vijf verlofdagen, maar de VVD was het hier niet mee eens. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom de plannen niet doorgegaan zijn, maar niet getreurd! De Europese voorstellen kunnen hier verandering in brengen.

De voorstellen zorgen nu al voor vele discussies. Werkgevers in Europa denken dat het ten koste gaat van banen. De Europese vakbond blijkt "geschokt te zijn" door deze opmerking en vindt dat de werkgevers "een socialer werkklimaat" proberen te dwarsbomen.

Vind jij twee verlofdagen genoeg, of vind je dat het verhoogd moet worden naar tien?

Bron: AD

6 jaar geleden

Heel graag meer dan 2, het is echt net nix. 5-10 dagen zou mooi zijn. Mede ook voor de andere kinderen in het gezin!!! Hoop dat er voor augustus uitsluitsel is dan hebben wij er nog plezier van!!

6 jaar geleden

Ze moeten maar eens in de plaats van de vrouw gaan staan.. Absoluut 10 dagen.. Vrouw moet bij komen etc etc.. Dus ja 10 dagen..!!

6 jaar geleden

Verhogen naar 10. Zekers. Waarom mogen mannen niet van hun kindje genieten.wij hebben al 9 maanden een band met de kleine opgebouwd.tijd voor de mannen!!!

6 jaar geleden

Helemaal mee eens! Heerlijk die 10 dagen voor papa...2 is veeeeeel te weinig om een hechte band te creëren...papa is net zo belangrijk als mama! En mama kan vaak de (psychische) steun van papa wel gebruiken (er komt idd veel op je af na een geboorte ook kwa emoties). Bij ons is de 2e op komst en mijn partner zou het heerlijk vinden om mij te kunnen helpen (ook met nachtelijke voedingen) en kan daarnaast de taken doen waarvan ik niet wil dat de kraamhulp dat doet...zoals de was en de hondjes verzorgen...