Snap
  • Zwanger
  • zwanger
  • geslacht
  • boysmom

Teleurgesteld met het geslacht

Mijn man en ik hadden het bij onze eerste date al over kinderen. Zo zeker waren wij er over dat die er op een dag zouden komen. Ook sprak ik me toen al uit over de dochter die ik zou krijgen, bij wie ik vlechtjes is het haar zou maken, lekker tutten en shoppen. Ik zag het helemaal voor me!

Drie jaar later was het dan zover, ik was zwanger! Tranen van geluk bij ons beiden dat het zover was. Wij mochten ouders worden! Gelijk had ik heel sterk het gevoel dat het een meisje zou worden, want in mijn hoofd kon ik niet anders dan een meisjes-mama zijn. Zo zeker van mijn 'moedergevoel' kocht ik zelfs al het eerste meisjes jurkje.

Met de 16 weken echo was het dan zover, of wij ook het geslacht wouden weten? Nouja mijn gevoel kon er niet naast zitten, het werd toch een meisje. Mijn man gelooft echter in de chineze kalender. Daar word gekeken naar de maand van bevruchting en leeftijd van de vrouw. Dus hij was er van overtuigd dat het een jongetje zou worden.

De echo gaf meteen duidelijkheid want het was overduidelijk een JONGEN!.Mijn man was in de wolken van blijdschap, maar ik wist niet goed hoe ik moest reageren. Natuurlijk ben je blij dat je weer een goede echo hebt gehad en de baby gezond is, maar ergens was ik toch teleurgesteld.

Eenmaal in de auto zei mijn man; je bent helemaal niet blij met een jongetje he? Ja natuurlijk was ik dat wel, maar ik was zo ingesteld op een meisje, dat het echt even moest landen.

Na een aantal maanden, toen ik kleertjes had geshopt en het kamertje klaar was, was ik helemaal aan het idee gewend. En vanaf het moment dat ik mijn zoontje zag, was ik tot over mijn oren verliefd!

Maarja, nu ben ik opnieuw zwanger.. Nu zegt mijn gevoel dat het weer een jongetje word, omdat alles hetzelfde is als bij mijn zoontje. Volgens de chineze kalender word het ook een jongen. En toch hou ik ergens hoop dat ik ooit een dochtertje krijg. Ik mag van mezelf niet teleurgesteld zijn, maar aan het gevoel kan ik niks doen. Over een paar weken krijgen we het geslacht te horen en tot die tijd hou ik toch stiekem hoop..

Zijn er meer die dit gevoel hebben gehad?

3 jaar geleden

Dat mag, het scheelt dat je nu in ieder geval weet hoe fantastisch het is moeder te zijn van een zoon. Ik geloof er wel in dat de liefde voor een eventuele tweede zoon prima naast het gemis van de dochter die dan niet komt kan bestaan. Maar wie weet wat de toekomst je nog brengt. 😁

3 jaar geleden

Oh ja dat is al helemaal schakelen als je in een echo en die blijdschap en die verwarring hebt.. ik was ook gelijk verliefd op mijn zoon dus dat gaat bij jou ook ongetwijfeld goed komen😊

3 jaar geleden

Ik snap het heel goed. Ik had ook een voorkeur voor een meisje, ookal had ik het gevoel dat het een jongetje zou zijn. Toen ze bij de echo zeiden was dat het een meisje was, was ik helemaal in de wolken. Ze wilden het alleen nog even goed vastleggen met een foto maar de baby wilde niet mee werken. En toen opeens na 25 minuten echoen zei de echoscopist opeens: O nee het is toch een jongen. Dit heeft echt wel een paar dagen moeten landen voordat het echt tot mij doordrong en was ook wel wat teleurgesteld. Het heeft me zelfs een paar tranen gekost. Maar nu helemaal blij en kan niet wachten om mijn zoontje te mogen ontmoeten!

3 jaar geleden

Heel herkenbaar😊