Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • keizersnede
  • stuitligging
  • stuitbevalling
  • babydraaien

Stuitligging baby laten draaien

Mevrouw hij ligt nog steeds in stuit zeiden ze toen ik voor de 3de keer in korte tijd bij de verloskundige lag. Shit! De kans dat hij zelf ging draaien was erg klein en met 36 weken zijn de meeste kindjes al aan het indalen, maar Bodhi zat rechtop met zijn hoofdje tegen mijn ribben! 

 

We kunnen hem proberen te laten draaien zei de verloskundige. We hebben contacten met dames die het hoogste slagingspercentage hebben van Nederland. Natuurlijke geboorte heeft altijd de voorkeur en met stuit mag je proberen vaginaal te bevallen, maar vaak eindigt dit toch in een keizersnede. Wil je de baby laten draaien? Ergens dacht ik geef mij maar die keizersnede lekker makkelijk. Maar omdat de verloskundige er op attendeerde dat het beter voor de kleine was, wilde ik het toch proberen. 

Ergens dacht ik geef mij maar die keizersnede lekker makkelijk.

Daar lag ik. Compleet blanco. Ik had me niet ingelezen, omdat ik bang was dat ik zou gaan twijfelen en ik wilde op het advies van de verloskundige afgaan. De behandeling was simpel. De dame ging Bodhi proberen te draaien met haar handen door duwen en drukken. Dit is zonder verdoving en het hartje wordt gemonitord om te kijken of het kindje er geen last van heeft. 

We hebben hem bijna zei de dame toen ik haar vingers diep in mijn huid zag verdwijnen. Ik zag letterlijk het kontje opgetild worden en omhoog gedrukt worden. Je kunt je wel voorstellen een dikke gespannen buik en iemand die daar heel hard in wroet.. geen pretje. Bodhi werkte niet mee. De dame had hem 4 keer bijna te pakken, maar hij draaide steeds terug. Daar ging ik helemaal beurs naar huis zonder resultaat.

De dame vroeg mij het de week erop nog een keer te proberen, omdat ze er alle vertrouwen in had. Daar ging ik weer inmiddels bont, blauw en beurs maar alles voor de kleine. Maar nee hoor geen enkele beweging! Bodhi hield letterlijk zijn poot stijf.

Daar ging ik weer inmiddels bont, blauw en beurs..

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een keizersnede. Ik hoorde zoveel horrorverhalen over stuitbevallingen. Over mijn geplande keizersnede zal ik ook eens een stukje delen!

Is iemand ooit in stuit bevallen die daar positief op terugkijkt?

3 jaar geleden

Hi, Ik kijk heeél positief terug op mijn stuitbevalling. Als al mijn bevallingen zo mogen gaan dan teken ik ervoor. Mijn zoontje heeft de hele zwangerschap in stuit gelegen. Ik riep meteen ik ga voor een keizersnede echt niemand die mij over kan halen. Totdat ik een gesprek had gehad met de gynaecoloog. Die heeft mij eigenlijk overtuigd om het toch te proberen. Met 36 weken had ik ook een draaipoging en dat vond ik verschrikkelijk. Dat zal ik nooit meer doen. De dag na de draaipoging waren me vliezen gebroken en ging het eigenlijk heel snel. Mijn bevalling heeft in totaal 5,5 uur geduurd. 1e kindje ☺️. Ik kan het natuurlijk niet vergelijken met een bevalling als het kindje goed ligt. Maar ik ben nog steeds zo trots op hoe de bevalling is gelopen. Mijn zoontje is dus met 36 weken geboren maar had meteen de hoogste scoren en geen hulp nodig gehad. Ik kijk dus super positief terug op mijn stuitbevalling! Als ik het morgen weer moet doen, doe ik het! ☺️