Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

 • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
 • Open blog community voor en door moeders
 • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Strippen ja of nee??

Vandaag alweer 40 weken en 4 dagen zwanger. Min of meer laatste reguliere controle gehad bij de verloskundige. En toen kwam de vraag of ik wel of niet wilde gaan strippen....

Vandaag alweer 40 weken en 4 dagen zwanger. En onze kleine vent is er (nog) niet. Vandaag de laatste reguliere controle gehad bij de verloskundige. Bij 41+3 is er een controle in het ziekenhuis en bij 42 weken mag ik daar weer op controle (en blijven). Vandaag tijdens de controle werd gevraagd of ik me wil laten strippen. Dit kan dus bij 41 weken (zondag dus). Maar ik weet het allemaal zo net nog niet.

<h2>Voordelen:</h2>

 • er komen hormonen vrij de ervoor zorgen dat de baarmoedermond zachter wordt waardoor de bevalling kan worden bespoedigd.
 • strippen bij 41, 41+3 en 41+5 weken maakt de kans dat je moet worden ingeleid kleiner.
 • sommige bevallen al na één keer strippen.

Nadelen:

 • kan pijnlijk zijn.
 • kan alleen als je al wat ontsluiting hebt
 • soms is herhaaldelijk strippen nodig.
 • kan bloedverlies optreden.
 • sommige moeten toch worden ingeleid.

Ik weet het dus allemaal nog niet. Morgen moet ik even bellen of ik zondag wel of niet gestript wil worden. Ik kan ook bellen dat ik het nog niet weet en dan zondagochtend laten weten wat ik wil. Bij de vorige zwangerschap ben ik niet gestript. Maar als strippen hetzelfde voelt als het meten hoeveel ontsluiting je hebt dan vind ik het geen probleem. Maar echt fijn was dat de vorige keer niet.

Heeft een van jullie ervaring met strippen?

7 jaar geleden

Ik zou nooit strippen Mijn twee dochtertjes kwamen bijde eerder De oudste 14 dagen eerder En de tweede 8 dagen eerder Nu ben ik in verwachting van ons derde prinsesje. En ze maakt het wel spannend Ik ben nu precies 40 weken en 4 dagen zwanger En nog niks geen tekenen voor weeën helemaal niks. Maar ik laat mij eigen niet strippen Ik houd het puur natuur. Zo lang de baby het nog goed heeft in mijn buik Wil ik niet dat ze gedwongen word om te komen. Ze zit niet voor niets nog zo lekker bij me . Ik wacht het spontaan af . Zolang ze het nog goed heeft.

10 jaar geleden

Bij mij was 1 keer strippen maar nodig. Lees dat sommige t een paar keer achter elkaar hebbn gehad. Je kan missch aangeven bij je verl.kundige dat je t een keer laat doen, en mocht t erg tegenvallen en tweede keer nodig zijn dat je dat niet wil? Missch is 1x bij jou ook wel voldoende. Iedereen ervaart t anders. Heb ook wel eens mensen gehoord die t niet zo pijnlijk vonden. T zal ook vast wel aan verloskundige liggen.

10 jaar geleden

Ik ben gestript met 40+2 om 11u smorgens, en smiddags om half 2 kreeg ik mijn eerste weeen en de ochtend erna om 8 uur is ons dochtertje thuis geboren. Bij mij was dit net t laatste zetje wat ik nodig had. Voor mij Liever strippen dan die medicinale rommel om in te laten leiden. Het deed inderdaad wel even zeer maarja dat doet bevallen nu eenmaal, ff op tanden bijten dan is t zo voorbij:) succes met je keuze! En met je bevalling:)

10 jaar geleden

Dank je!