Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Strippen, echt zo vervelend?

Er rust misschien een taboe op het strippen. Maar als de kleine echt niet wilt komen, kan het echt wel helpen.. tenminste, dat hopen wij!

Ons 1e kindje besloot ook wat langer te blijven zitten, met 40+5 heeft de VK geprobeerd te strippen. Ze kon alleen niet bij mijn baarmoedermond, dus helaas. Ik was daardoor mentaal even uitgeschakeld, dacht dat ik een bevalling niet aan zou kunnen. Als strippen niet lukt, waarom bevallen wel? Na een dagje even teruggetrokken te zijn bij mijn ouders, ging het gelukkig weer. De dag erna begonnen 's avonds de weeën en werd Evi de dag erna met 41 weken geboren!

Nu ben ik morgen weer precies 41 weken, maar nog geen beweging van de kleine man. Ik heb onze verloskundige gevraagd om toch maar weer te strippen vanavond. Ik moest me echt even over de angst heen zetten.. maar al met al viel het mee! Ze kon nu wel bij mijn baarmoedermond, alleen was er nog geen ontsluiting. Zonder ontsluiting, kan ze niet strippen. Helaas, maar ik ben toch blij dat ik het heb laten doen. Het was al wel wat weker, ook een goed teken. 

Als ie nog niet vanzelf komt, dan probeert ze zondag weer te strippen. En lukt dat nog niet, dan heb ik dinsdag een gesprek over inleiden bij de gynaecoloog en nog een controle. En dan zullen we kijken wanneer we het inleiden gaan starten die week.. spannend, binnen nu en een week moet het toch wel zover zijn?!

We wachten af!

9 jaar geleden

Wat fijn kuikentje! Dat het zo goed geholpen heeft!! En inderdaad.. De bevalling is inderdaad nog even wat anders ;-)

9 jaar geleden

Mijn ervaring met strippen is zeker positief. Bij onze eerste duurde het daarna 2 dagen voor de bevalling begon, bij de tweede dezelfde dag nog...bij de derde dezelfde avond nog. De jongste 2 zijn 2 weken te vroeg geboren. En wat de eventuele pijn en het ongemak betreft....dat is niets vergeleken met de bevalling zelf ;-)

9 jaar geleden

Gelukkig had je al ontsluiting dan Mariyenka! En dat al met 38 wk! Maar dat het nog 5 dagen had geduurd joh, jeetje! Ik denk inderdaad dat strippen gewoon prima is om te doen als je dat wilt, kan er alleen maar voor zorgen dat het misschien iets eerder komt. Liever dat dan inleiden denk ik. Ik plan elke dag ook maar gewoon iets om te doen, anders duurt wachten zo lang inderdaad!

9 jaar geleden

Dank je Carmen!!