Snap
  • Zwanger

Stoppen met de pil (deel 2)

Mijn vriend en ik hebben dus besloten dat ik ga stoppen met de pil. Hoe gaat het nu?

Mijn vriend en ik hebben dus besloten dat ik ga stoppen met de pil. Eigenlijk is het zo dat ik sinds de zomervakantie ben gestopt. In eerste instantie was dit niet echt een bewuste keuze. Ik was tijdens onze vakantie helemaal vergeten om met een nieuwe strip te beginnen! En dat terwijl ik (bijna 10 jaar) altijd heel punctioneel, op bijna hetzelfde tijdstip de pil slikte. Mijn eerste reactie: lichtelijke paniek! Wil ik dit wel? Nee, eigenlijk nog niet!  Ik was van plan om halverwege de week alsnog met de nieuwe strip te beginnen. Dat heb ik niet gedaan omdat ik bang was dat dan mijn cyclus in de 'hobbel' zou raken. Gelukkig heb ik vrijwel geen last gehad van het ontpillen. In de tweede week zonder pil was ik soms een beetje misselijk. Ik moest er eerst wel even aan wennen dat ik niet meer de pil slikte. Na vier weken werd ik keurig ongesteld. 

Inmiddels ben ik helemaal gewend aan het leven zonder pil! Op advies van zwangere vriendinnen slik ik foliumzuur tabletten. Ik zit nu in de week dat ik weer ongie moet worden. De vorige keer werd ik het op dinsdag en nu zijn we al zaterdag (met pil was het altijd op donderdag). Tot nu toe heb ik er nog niks van gezien.. Wel heb ik de hele week het gevoel in mijn buik dat ik ongesteld moet worden. Bestaat het wonder om zo snel zwanger te raken na het stoppen van de pil? Of zal het zo zijn dat mijn cyclus nog niet helemaal op gang is? Ik weet het niet..