Snap
  • Zwanger

ssssssssst een geheim, moet een geheim blijven

De grote dag dat ik stopte met de pil was aangebroken, nu dog die andere grote dag aanbreken.

Een tijdje geleden hebben we de datum besloten waarop we gingen stoppen met de pil, 3 weken voor de beruchte dag, ben ik al begonnen met het slikken van de foliumzuur + vitamine D tabletten. Inmiddels is die GROTE dag al aangebroken en lach ik iedere ochtend nog eventjes naar mijn lege strip van de pil. Verleden tijd, bitches, bijt ik de strip anticonceptie toe! En goodmorning foliumzuur. ;) Ieder ontbijt waarbij ik steevast het tablet inneem, voel ik een geluksmomentje. 

Daarbij is ook het stadium aangebroken dat ik geen alcohol meer nuttig, rauwe vis/vlees en vele andere dingen niet meer naar binnen duw. Want ja eten is toch wel een hobby van mij. Snoepjes, koekjes, chocolade, kaas, chips, worst en alle andere snacks zijn echt onweerstaanbaar voor mij. Helaas, heb ik het een HALT toegeroepen. Geen filet americain meer, geen fuetworst, geen boerenkaas, geen carpaccio en vooral geen sushi meer ;(. 

Dat P en ik proberen zwanger te worden is voor de buitenwereld nog een geheim. Niemand om ons heen heeft in de gaten dat er dadelijk een mini P of een mini L in mijn buik groeit. Dat willen we voorlopig ook graag zo houden, maar een ding zit toch wel in de weg ( nee, nog niet mijn buik).

Moeilijkheid #1. Ik lunch ongeveer 3 x per week met mijn broer.... en je raadt het al; we aten voorheen meestal broodje carpaccio en broodje filet americain. Iedere lunchbeurt sta ik dus weer te zeuren dat ik geen zin heb in filet americain of carpaccio. Vaak los ik het op om dan kipfilet te nemen, omdat het minder calorieën bevat, voor zover heeft hij volgens mij nog niets in de gaten.

Moeilijkheid #2. Ik ben dol op sushi, net zoals mijn broers en zussen. Laatst hadden we afgesproken om samen te eten en ik bel mijn zus op waar we met z'n allen gaan eten. Ja hoor, de sushibar. F#ck..... Hoe kan ik hier onderuit komen..... NIET. Toch maar meegegaan en alleen maar dingen gegeten zonder rauwe vis. So far, so good.... Geen slechte dingen gegeten en niemand heeft iets in de gaten.

Moeilijkheid #3. Iedere week eten mijn broer, zus en ik samen. We zijn helemaal weg van lekkere pasta's. Heerlijk met garnalen, zalm en alle andere vissoorten. Veel vissoorten worden niet aangeraden in een zwangerschap, om het niet te lastig te maken heb ik mezelf alle soorten vis verboden. Zo kan het nooit fout gaan. Daar voor in de plaats neem ik vervangende producten met gezonde vetten. En ja hoor iedere week zeur ik weer dat ik geen vis meer lust, door een slechte mossel, waar ik ziek van ben geworden. Het verhaal van de mossel is echt waar en dat ik echt geen mosselen meer hoef, klopt ook ( ik bespaar jullie de details). Maar goed dat heeft niets te maken met andere vissoorten.... even een handige alibi.

Moeilijkheid #4. Iedere maand heb ik wel een paar dinnerdates, met vrienden, collega's en familieleden. Ook daar val ik op, door niet te gaan voor mijn vertrouwde carpaccio, geen lekkere chardonnay en geen medium gebakken stukken vlees. 

Dames, hoe doen jullie dit? Dit valt toch op en dan ben ik pas een maand bezig.... laat staan dat het een jaar duurt voordat je zwanger raakt.

7 jaar geleden

Woow maak je het je zelf niet te moeilijk. Je bent nog niet zwanger dus af en toe wat rauws of vis mag je gewoon eten. Ik zou gek worden perzoonlijk. Zoveel wat niet mag en zo tijdens de zwangerschap. Mag je dan al 9maanden niet en nu doe je het zo veel langer. Stel je wordt pas over een tijd zwanger dan mis je al die lekkere dingen zo lang. Ik heb tot op de dag van de positieve test het gewoon nog gegeten. De dag voor ik teste had ik heel veel zin in een lichtgebakken biefstuk. Die wilde ik uitstelle tot mijn vriend er was om lekker samen te genieten. Ik dacht bij me zelf jaa ik kan wel 3 dagen wachten tot hij thuis is. Uiteindelijk zijn die 3dage dus nu 9maanden geworde om te wachten... haha

7 jaar geleden

Ik begon wel met foliumzuur en vitamine maar verder gewoon normaal Ben beide keren meteen zwanger geworden! Ik ken veel vrouwen die er van te voren al erg mee bezig waren en bij hun heeft het heel lang geduurd en niet zonder slag of stoot Er moet gewoon niet teveel druk op staan Wees lekker jezelf en zonder stress dat is de beste manier in mijn ogen!

7 jaar geleden

Je maakt er nu al zoon probleem van terwijl er nog niks aan de hand is. Het is cker goed om al wat aan te passen zoals stoppen met alcohol en roken. Maar wat je nu doet is er zo erg mee bezig zijn dat als het niet wil je in een keihard gat gaat vallen.

7 jaar geleden

Zo dat gaat wel heel erg ver. Ik ben dan gelukkig heel snel zwanger geworden (in 1 maand) maar pas gestop met de "verboden" voedselproducten toen ik het vermoeden had dat ik zwanger was. Hier had ik al moeite mee vooral door de sushi en zalm. nu net op de helft van mijn zwangerschap en het is nog steeds soms lastig maar er is en mooi doel! Mijn tip: eet de vis (sushi) en de rauwe vlees producten nu het nog kan, er zijn straks nog 9 maanden dat het niet mag/kan en die zijn lang genoeg ;) suc6 met het zwanger worden!!