Snap
  • Zwanger

Spontaan zwanger met PCOS

Druk, druk, druk... wat een stress, PCOS en dan spontaan zwanger! Het kan echt!

In het najaar van 2012 kwam ik bij de dokter vanwege wat stressklachten en menstruatieproblemen. Ik was al een tijdje gestopt met de pil, maar mijn menstruatie was nog niet op gang gekomen. Na ruim een half jaar ben ik toch maar naar de dokter gegaan om te kijken wat de oorzaak was.

Na wat onderzoeken in het ziekenhuis (echo en bloedonderzoek) werd er PCOS geconstateerd. Ik moest dit even verwerken. Want wat hield dit in voor alle toekomstplannen, zoals een kinderwens?

Ik had net mijn huidige man leren kennen. Wij waren nog niet bezig met het krijgen van kinderen. Wel wilde ik die graag in de toekomst. Misschien wel een stuk of vier!

In het ziekenhuis kreeg ik te horen dat als ik een kinderwens zou krijgen, dat ik dan terug kon komen voor verdere hulp.

Inmiddels werd mijn relatie steeds meer gericht op de toekomst en kregen we trouwplannen. Er was wat gedoe binnen onze beide families, waardoor het makkelijker zou zijn als we bij elkaar zouden zijn. En dat was wat ik het liefste wilde ( en nog steeds ;) ), namelijk samen zijn. Ik had op dat moment 1,5 jaar geleden een huis gekocht wat echt een klusproject bleek te zijn. En dat terwijl ik klussen echt verschrikkelijk vind, maar je moet iets over hebben voor je gevonden droomhuis. Samen konden we in dit huis gaan wonen. Dan moest er wel keihard door geklust worden om het bewoonbaar te maken.

In de zomer van 2013 hakten we de knoop door. We zouden over 6 weken gaan trouwen en vervolgens samen in het huisje gaan wonen. We klusten elk weekend en alle avonden. Ik was kapot! Het vooruitzicht lekker samen zijn, daar deed ik het voor.

Twee weken voor de bruiloft bedacht ik me opeens dat mijn menstruatie al twee maanden geleden was. Nu had ik door de PCOS geen regelmatige menstruatie. Toch leek het wel slim om even een zwangerschapstest te halen. Ik was zo moe, maar daar gaf ik het vele klussen en mijn drukke baan de schuld van.

En ja hoor... een positieve test!

Ik schrok ervan. Natuurlijk was dit kindje gewenst. Vooral mijn man was er meteen ontzettend blij mee. De biologielessen over hoe je kinderen krijgt ben ik uiteraard niet vergeten, maar deze zwangerschap was toch wel onverwacht. Ik had gedacht een tijdje samen te zijn en zodra we aan een kindje toe waren naar het ziekenhuis zouden gaan.

Ik kon het niet geloven. Na 2 positieve testen en het bellen met de huisarts of je test een valse uitslag kan geven bij PCOS, heb ik een afspraak met de verloskundige gemaakt. De tweede test gaf aan dat ik 3+ weken zwanger was. Hoe lang precies was ik al zwanger?

Ondertussen bedacht ik me hoe mijn familie zou reageren. Het was al een schok voor hen dat we binnen 6 weken zouden trouwen en dan ook nog zwanger... Sommige mensen zullen misschien gedacht hebben dat we het al wisten en daarom zo snel gingen trouwen.

Diezelfde week zijn we langs de verloskundige gegaan. We kregen een echo en ik bleek ongeveer 6 weken zwanger te zijn.

Tijd om te dromen over deze baby was er niet. Er moest verbouwd worden en van alles worden geregeld voor de bruiloft die over 2 weken al zou zijn.

Het besef wat een prachtig wondertje in mij groeide, van God gekregen, dat besef kwam later..

Wat een verrassing! Spontaan zwanger worden met PCOS kan dus echt!

9 jaar geleden

Van harte gefeliciteerd! Hier ook een mama met pcos! Na 3 jaar de hoop opgegeven te hebben was het 'de eerste maand' gelijk gelukt!

9 jaar geleden

Hartelijk gefeliciteerd!!!