Snap
  • Zwanger
  • Zwangernamiskraam

Snel zwanger na miskraam

7.5 week na de miskraam blijk ik opnieuw zwanger. Iets waar we heel blij mee waren maar niet hadden.

27 april 2021 hebben we helaas een miskraam gehad waar ik in mijn vorige blog over verteld heb. Na de miskraam heb ik veel pijn gehad in mijn lichaam en nog zn'n 3a4 weken gevloeid. Tot onze verbazing krijg ik rond 3 juni pijnlijke borsten, samen met mijn man hebben we een zwangerschapstest gedaan. Deze was gelijk positief. We waren ziels gelukkig maar tegelijkertijd ook angstig, gaat het deze keer wel goed? 

Ik heb gelijk de verloskundige gebeld en 18 juni 2021 konden wij in het ziekenhuis terecht voor een echo, mijn man mocht niet mee ivm de corona maatregelen en moest in de auto wachten, dit was een heel moeilijk moment want stel dat het toch niet goed was. Gelukkig mocht ik het wel filmen.

Ik krijg een echt en jahoor er is een kloppend hartje te zien. Volgende de echocopist zat ik al op 6 weken en 2 dagen. Iets als een verrassing kwam want we hebben na de miskraam zeker 5 weken geen Gemeenschap gehad.

Ik stuurde mijn man een berichtje dat ik eraan kwam en hij wachtte vol spanning in de auto, ik liet hem het filmpje zien en hij kreeg een glimlach van oor tot oor. Onderweg naar huis hebben we weinig gezegd en keken mekaar alleen maar blij aan. Het moest even bezinken.

Thuis hebben we samen de verloskundige gebeld dat ik 6 weken 2 dagen zwanger bleek. 23 juli mochgen we naar de verloskundige praktijk voor een echo alles zag er goed uit wat een gerust stelling. We hebben nog wel aangegeven dat het volgens ons nog niet zo ver kon zijn. De verloskundige gaf aan dat dit zou kunnen maar ze naar de grootte keken en die paste bij het aantal weken. Gelijk hadden we een intake gesprek en zou ik regelmatig langs komen voor controle ivm de eerdere miskraam. 

Nu kwam het moment om het aan mijn man zijn dochter te vertellen en onze ouders. Wat een prachtig moment wat dat :). 7 februari zouden wij samen de ouders worden van ons kindje.

In mijn volgende blog zal ik vertellen over de angst door de miskraam en de zwangerschap 

1 jaar geleden

Oei zo lastig lijkt me. Ben benieuwd naar het vervolg op dit verhaal.