Snap
  • #ivf
  • #tweedekindje
  • Zwanger
  • 2onder2

Snel door voor een tweede kindje...

Als zwanger worden niet vanzelf gaat deel 4

In de vorige delen heb je kunnen lezen hoe onze weg naar ons eerste zoontje is verlopen. Het wachten was lang en we kregen onderweg een hoop teleurstellingen te verwerken. Na mijn bevalling voelde wij al vrij snel dat als het ons gegund was we graag een broertje of zusje voor onze zoon wilden. Na 7/8 maanden voelde ik mij genoeg hersteld en namen wij opnieuw contact op met het fertiliteitscentrum in Leiderdorp. In eerste instantie wilden wij vooral veilig stellen dat wij een nieuw rietje (met zaad) konden kopen zodat wij nog een poging konden wagen met dezelfde donor. Hiervoor moest ik alleen wel weer opnieuw een intake gesprek doen met de daarbijbehorende onderzoeken. 

Begin september werd dit langzaam in gang gezet en begin oktober konden wij een nieuw rietje bestellen. We gingen er vanuit dat het traject weer wat langer zou duren, zeker vanwege mijn lage eicelvoorraad. Bij de echo kreeg ik echter een verrassend bericht... er waren aan beide kanten wel 4 tot 5 follikels zichtbaar! Dit had ik nog nooit gehad. Ik weet niet of dit kwam omdat ik nog deels aan het ontzwangeren was of dat er een andere reden voor was. Ik was er super blij mee! Nu wilde ik niet te lang wachten met een nieuw ivf traject, want hopelijk had ik nu meer dan 1 goed embryo en meerdere kansen. Half oktober had ik een gesorek met de arts en het toeval wilde dat ik precies die dag ongesteld werd. Er was nog plek om die ronde mee te doen met ivf en ook mijn echo zag er goed uit. Hier hadden we ons even niet op voorbereid dat het zo snel ging, maar we zeiden ook tegen elkaar: we laten het lot beslissen. Onze zoon was een makkelijke baby en sliep goed, we konden er prima nog een kindje bij hebben. 

Het hormonen prikken en de punctie was wederom geen lol, maar goed te verdragen. Naast dat ik gezond leefde gebruikte ik deze keer ook een speciaal supplement* die de kwaliteit van je eitjes zou verhogen. Of dat hetgene is wat heeft gewerkt dat weet ik niet, maar bij de punctie haalden ze 12 eitjes weg! 9 werden er bevrucht en aan het einde van de rit had ik 4 goede embryo's over! Wat een score!

5 dagen na de punctie kreeg ik een embryo teruggeplaatst en 6 dagen later had ik een positieve test in mijn handen. Wat een geluk! We konden het bijna niet geloven en ook onze vrienden en familie waren verbaasd maar super blij!

De zwangerschap verliep helaas wederom met bloedingen en het was weer erg spannend tot een week of 15. Blijkbaar ben ik gevoelig voor hematomen of komen ze doordat ik vlak voor de zwangerschap een punctie heb gehad. We zullen het nooit weten. Op 26 juli is onze tweede zoon thuis in bad geboren. Hij heeft het goed gehad in mijn buik want hij woog maar liefst 4920 gram! De verloskundige had dit niet verwacht (ikzelf ook niet) en gelukkig was alles goed gegaan. Na de bevalling kreeg ik helaas wel een fluxus (meer dan 1L bloedverlies) en moesten wij toch nog in de ambu naar het ziekenhuis. Daar konden we na een infuus gelukkig na een paar uur weer terug naar huis. 

Nu is het alweer 3 maanden genieten van ons gezinnetje van 4. 

Hoe vond jij de transitie van 1 kindje naar 2? Laat het me weten in de reacties!

* Wil je meer weten over dat supplement dat ik heb gebruikt? Stuur me een berichtje!

De_Mama_die_tikt's avatar
3 uur geleden

Onze kindjes schelen dan precies een jaar. Mijn zoontje is van 26-7-'23.

Denise | spotlight blogger's avatar

Nouu wat toevallig!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Denise | spotlight blogger?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.