Snap
  • Zwanger
  • Gezond
  • zwangerschap
  • wetenschappers
  • yoghurt

Sla de magere yoghurt maar af tijdens de zwangerschap

Deense en Amerikaanse wetenschappers beweren dat als zwangere vrouwen magere die yoghurt eten, hun kind meer kans op Astma of Hooikoorts heeft en dat terwijl melk een beschermende werking zou moeten hebben!

De wetenschappers bestudeerden het voedingspatroon van 70.000 Deense vrouwen en volgden hun kinderen tot ze 7 jaar oud waren. Vrouwen die één keer per dag magere yoghurt met fruit aten, hadden 1,6 keer zoveel kans op een kind dat voor het zevende jaar astma of hooikoorts ontwikkelde, vergeleken met kinderen van vrouwen die geen vetarme yoghurt aten.

De wetenschappers hebben geen verklaring voor deze verwarrende boodschap, maar denken dat het ontbreken van beschermende vetten in de yoghurt voor het verhoogde risico zorgt.

Eet jij ook vaak magere yoghurt (tijdens je zwangerschap)?

 

12 jaar geleden

Ik at eerst volle yoghurt omdat mijn vader in de krant had gelezen dat dat beter was als je zwanger bent. Later las ik weer ergens dat om je gewicht te hard te laten oplopen beter magere yoghurt kon eten. Maar ik denk dat ik maar gewoon weer volle yoghurt ga eten. Word een beetje gek van alle wisselingen. Nog even en je mag niks meer eten want dan is niks meer goed voor je!