Snap
  • Zwanger
  • mamaplaats
  • zwangerschapsvergiftiging
  • mamablog

Schokken tijdens Zwangerschapsvergiftiging

Toen ik op controle ging de 2 laatste weken voor mijn uitgerekende datum bleek dat ik een hoge bloeddruk had en mijn eiwitten stonden ook niet goed. De gynaecoloog stuurde mij naar boven om aan de monitor te gaan. Daar bleek alles oke te zijn maar besloten ze toch om mij om de twee dagen aan de monitor te laten. Toen ik de maandag terug kwam was alles nog steeds oke, niets om mij zorgen om te maken. De donderdag ging ik dan opnieuw terug maar toen liep het mis. Mijn bloeddruk was terug hoog en mijn eiwitten waren ook terug niet oke.. ze namen bloed en liet dit met spoed controleren dit bleek ook allemaal niet oke te zijn..

Een zwangerschapsvergiftiging? Alles bleek dat ik dit zou hebben. Al van gehoord? Ja dat wel maar niet dat ik de ernst er van wist. Ze deden allemaal testen en ik reageerde overal slecht op.. ze besloten mij die avond zelf nog in te leiden. Ik was hierop helemaal niet voorbereid. Ik moest dus in het ziekenhuis blijven ter opservatie en om de 2u aan de monitor voor mijn bloeddruk en voor ons kindje. Mijn bloeddruk bleef hoog ook met medicijnen daarom besloten de vroedvrouwen om een dokter op te bellen. De dokter deed terug allemaal testen waarop ik ook negatief reageerde. Ze bloten mij onmiddelijk aan een infuus te leggen met antibiotica. Die avond zelf begon ik opeens te schokken.. 

Schokken tijdens een zwangerschapsvergiftiging komt blijkbaar zelden voor vertelden ze mij en dat dit zeer ernstig is. Het was enorm bangelijk omdat ik dit nog nooit meegemaakt had. Steeds trillen jezelf properen rustig te houden maar dit lukte niet. Ik moest proberen slapen maar dit was gewoon onmogelijk mijn lichaam stopte niet met schokken. Ze waren bang dat ik ging overgaan in epilepsie maar dit is gelukkig niet gebeurd. Tijdens de bevalling zelf hielden ze mij steeds in het oog hiervoor maar het is nooit erger geworden dan schokken. 

Het was een enge ervaring maar we komen hier sterker doorheen.