Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Roze!

Er dwaalt een roze pakje in de wieg waar ook wat superschattige rompertjes bij liggen. Er staat een roze knuffeltje in de kast in de huiskamer. Langzaam sluipt het mijn huis in, de kleur die normaal gesproken alleen af en toe bij mij gevonden wordt.. Roze!

Het idee dat er straks vrouwelijke versterking in ons huis zal komen, begint steeds meer echt te worden. Ik ben écht in verwachting van een meisje!

Roze pakjes, broekjes, jurkjes, rompertjes, sokjes. Al het blauw wat nu nog op zolder ligt verstopt, gaat allemaal plaats maken voor het lieve roze. De kleur die de afgelopen 6 jaar niet bij de kinderen werd gevonden, op een incidenteel roze t-shirt na, gaat straks meer de overhand krijgen in de was. 

Er bevinden zich nu al twee grote zakken met de maatjes 62-80 volgestopt met roze op zolder en er staat al een zak waar het een en ander van 50-56 in zit bij ons op de slaapkamer. Michael heeft al ideeën om de box wit met roze te gaan verven. 

 Een meisje.

Een meisje om mee te kunnen tutten, haren te kunnen doen(oh help, ik moet dat nog gaan leren), nageltjes lakken, shoppen en keuvelen. Dingen die ik niet met de jongens kan doen, want 'winkelen vind ik stom'. 

Het zal heel erg wennen zijn wanneer zij er dan eindelijk is. Het is toch allemaal heel anders dan de luier van een jongetje verschonen! 

Maar oh, wat heb ik er zin in en wat kijk ik ernaar uit. Ik geniet nu al zo erg van het getrappel in mijn buik en de zwangerschap hoeft van mij echt niet snel te gaan, maar ik kijk er ook echt naar uit wanneer we voor het eerst kennis met haar mogen maken! 

 Haar broers zijn nu al ontzettend trots op haar en ze gloeien helemaal op als we het erover hebben dat er een zusje voor hun in mijn buik zit. Gabriël riep al vanaf het begin dat hij heel graag een zusje wilde, dus zijn geluk kan niet meer op! Kyrian vindt het ook helemaal geweldig en hij heeft het dan ook vol trots van de week aan zijn juffies verteld. Ik weet zeker dat ze hele goeie grote broers voor haar gaan worden.

Ons meisje, ons wondertje, nu al zo gelukkig met haar!

10 jaar geleden

Hoe leuk om te horen dat je meisje zo welkom is! En nog leuker nu je je kunt uitleven in de winkels haha

10 jaar geleden

Mijn zoon wil echt geen roze aan hoor, maar dat komt door zijn papa, die vindt het niks. Maar mijn dochter draagt juist vaak blauw,groen en zwart, staat haar leuk. Maar ben wel echt weg van jurkjes :-)

10 jaar geleden

Grappig, die kleuren, die ALLEEN voor meisje of voor een jongetje zijn bedoeld. Toen mijn oudste zoon werd geboren, kregen wij veel roze kleertjes voor hem van mijn moeder, want... in mijn ouders cultuur is juist rood en roze voor een jongen bestemt, en licht blauw en wit voor een meisje:)Mijn Nederlandse schoonmoeder was er niet blij mee, want een jongetje moest juist "stoer" uitzien, met alle die agressieve patroontjes, zwart, grijs, donker bruin, en zo voort. Bah! Een baby van 3 maanden???? En wat, als een meisje niet van roze houd, is ze dan geen meisje meer? Als ze een licht blauw jurkje of jasje daagt? Onzin met die kleuren.

10 jaar geleden

Leuk hé roze :-) Mijn eerste was een jongen, leuke kleding hoor, maar toen kreeg ik een meisje, tja, dan ga je echt los!! heerlijk!