Snap
  • Zwanger
  • zwangerschapstest
  • #onzeker
  • #welofniet

Rollercoaster deel 1

Graag neem ik jullie mee in een rollercoaster waar ik nu middenin zit. 

Ik neem jullie eerst mee naar vorig jaar november. Mij cyclus was ineens een week langer, maar toen werd ik dan toch ongesteld. In december begon ik daarin tegen een week eerder te bloeden. Helaas bloedde ik nog na 12 dagen en vond ik het toch maar tijd worden om preventief te testen. 

Deze test was meteen positief. In de avond heb ik meteen met Clear blue getest om duidelijkheid te krijgen. Deze gaf zwanger 2-3 aan. Na een beetje rekenen dacht ik dat ik toen 5,5 week zwanger zou zijn. 

Helaas kreeg ik gisteren ineens helder rood bloed verlies met stolsels en was ik bang dat ik het kindje ben verloren. Vandaag dan toch voor de zekerheid de verloskundige gebeld en een echo gehad.

Helaas gaf een uitwendige echo helemaal niks aan en een inwendige echo helaas ook niet. Ik ben meteen doorgestuurd om bloed te prikken om te kijken hoe de HCG waardes zijn in mijn bloed. Hier zal ik op korte termijn de uitslag van krijgen. 

Op dit moment zijn er 3 mogelijke scenario’s: scenario 1: mijn lichaam is het kindje aan het afstoten en ik zal een miskraam krijgen. Scenario 2: ik heb een buitenbaarmoederlijk zwangerschap (dan zullen mijn HCG waardes hoog moeten zijn). Scenario 3: ik ben minder lang zwanger (mijn HCG waardes zullen laag zijn). 

Ik had vandaag zo gehoopt op duidelijkheid, maar helaas zal die langer op zich laten wachten.

Zijn er meer moeders die dit hebben meegemaakt en hoe is het bij jullie afgelopen? 

O

4 jaar geleden

Bedankt voor je berichtje. Voor jouw dan ook een zware tijd geweest vorig jaar.

4 jaar geleden

Hoi O, Wat een nare ervaring. Ik heb dit vorig jaar ook gehad, bij bloedverlies toch getest en kreeg 3-4 of 3+ te zien. Bij de verloskundige was geen zwangerschap te zien, dus doorgestuurd naar het ziekenhuis waar mijn hcg-waardes erg hoog bleken. Dit was uiteindelijk een miskraam en na een week waren de waardes weer 0 en het bloedverlies gestopt. Sterkte met deze onzekerheid.