Snap
  • Zwanger
  • Gezond
  • zwanger
  • verandering
  • reukvermogen

Reukvermogen tijdens zwangerschap

Tijdens je zwangerschap verandert niet alleen je lichaam, maar ook je reukvermogen. Dingen die je vroeger heerlijk vond ruiken vind je nu stinken. Je kunt bijvoorbeeld de geur van koffie niet meer verdragen. Het hormoon die ervoor zorgt dat je gevoeliger bent voor geuren en beter kunt ruiken, noemt men oestrogeen.

In de eerste drie maanden heb je meestal een afkeur naar bitter en bij de  4 tot 9 maanden van je zwangerschap heb je een voorkeur naar zout. Sommige vrouwen hebben gelijk door dat ze beter kunnen ruiken. Andere hebben het niet door en hebben hier niet zo veel last van. Er is geen bewijs waarom vrouwen beter ruiken tijdens hun zwangerschap. Experts denken wel dat het kan komen om te voorkomen dat vrouwen dingen eten die schadelijk zijn voor de baby.

Wat ook kan is dat als je lichaam een tekort heeft aan bepaalde voedingsstoffen. Die producten kun je  opeens heel lekker vinden ruiken. Je kunt bijvoorbeeld vis heel erg lekker vinden. Dit kan volgens wetenschappers komen omdat je lichaam gezonde vetten nodig heeft zoals haring en zalm.

Heb jij dit ook gemerkt tijdens je zwangerschap? Laat het ons weten, wij zijn erg benieuwd! 

11 jaar geleden

ja wel last van, vooral die scheten van mijn man die zijn helemaal niet meer te harden :(

12 jaar geleden

Ik heb er tot nu toe nog niet echt last van, zal nog wel komen! Heb wel veel trek in vette dingen haha.

12 jaar geleden

Komt me bekend voor, tijdens mijn zwangerschap rook ik veel meer dan normaal! Eerst vond ik het luchtje van mijn man heerlijk ruiken maar toen ik zwanger was werd ik er super misselijk van. Gelukkig had hij nog een ander flesje parfum liggen,haha!