Snap
  • Zwanger

Recept: raw zoete trek balletjes...

April 2017 – Herken je dat? Zoete trek! Ik ben sowieso een zoetekauw, maar zodra ik weer richting het einde van ‘mijn maand’ loop...

Komt de zoete trek steeds vaker. Afgelopen donderdag had ik mijn lunch nog niet op, of ik dacht aan zoet. Maar eigenlijk had ik niets in huis, anders dan gedroogd fruit of dadels. Het moest meer en beter, mijn zoete trek is niet snel tevreden :). Aan de struin op Pinterest en daar vond ik een fijn recept met maar drie ingrediënten. Ging ik de ingrediënten opsnorren in mijn voorraadkast(je), had ik precies niet genoeg van alles. Balen! Maar gelukkig is mijn zoete trek niet voor één gat te vangen en ging ik aan de combineer. Bijzonder, want zo’n crea ben ik niet echt :). Hier het recept voor ongeveer 18 balletjes:

Ingrediënten:
– 115 gram ‘droge ingrediënten’ (alle soorten noten en pitten kun je gebruiken mits ongebrand en ongezouten, voor deze gebruikte ik 85 gram walnoten en 20 gram pompoenpitten)
– 200 gram ‘kleefingrediënten’ (Medjool dadels, rozijnen, gedroogde abrikozen, pruimen, vijgen, appeltjes, voor deze gebruikte ik 120 gram dadels en 80 gram rozijnen)
– 2 theelepels (rauwe) cacao (of kaneel of …)

Bereiding:
– Doe alle droge ingrediënten in de keukenmachine en maal het tot alles mooi klein is.
– Doe vervolgens de kleefingrediënten en de cacao erbij en maal alles goed door elkaar.
– Is het deeg te droog? Doe er nog wat kleefingrediënten bij. Is het deeg te plakkerig? Doe er nog wat droge ingrediënten bij.
– Draai vervolgens balletjes tussen je handen en hupsakee klaar is het.

Tijd om de zoete trek te stillen! 18 balletjes is best veel om in één keer op te eten ;). Wat er over blijft, kun je het beste bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.

De volgende keer ga ik ze denk ik maken met amandelen, dadels, gedroogde appeltjes, rozijnen en kaneel. Een balletje appeltaart!

Liefs,

Maaike

5 jaar geleden

Goh jeetje! Dat is inderdaad wel heel anders, dat had ik niet aan zien komen uit je blogs. Ook wel heftig lijkt me als zoiets er nog eens bovenop komt, maar fijn dat je opnieuw gelukkig getrouwd bent. Ik hoop voor je dat jullie kinderwens snel (links of rechtsom) vervuld zal worden. Veel geluk ook met jullie nieuwe woning!

Hoi Saskia, inmiddels is mijn leven helemaal anders. Ik ben gescheiden en nu weer gelukkig getrouwd met mijn nieuwe man. Kinderwens is nog steeds iets belangrijks en wat nog niet vervuld is helaas. Met mijn nieuwe man inmiddels ook al ruim een jaar onderweg zonder de gewenste uitkomst. Deze zomer gaan we eerst verhuizen en dan gaan we eens verder kijken. Dan is de stress ook minder en dat helpt al mee. Jij heel veel succes in jullie traject! Denk aan jezelf en wees lief voor jezelf ❤

5 jaar geleden

Hallo Maaike, Ik heb je blogs met veel interesse gelezen, wat dapper dat je dit deelt! Ik zit momenteel ook in een IUI traject. Ik zie dat je laatste blog al 2 jaar oud is en ik was heel erg benieuwd hoe jullie avontuur is afgelopen na je laatste blog! groetjes Saskia