Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • fertiliteit
  • vruchtwaterpunctie
  • 20wekenecho
  • radboudumc

Radboud 🏥

Deel 1 ♥️

Vanaf de vrijdag van de 20-weken echo moesten we afwachten tot we gebeld werden door het echo centrum voor een afspraak in het Radboud. En oh man, wat waren die dagen killing. Gelukkig konden we nog net voor kerst terecht (thank god voor de assistente van het echo centrum). 🙏🏻

Daar gingen we dan.. Op naar Nijmegen. En ik weet nog dat we zo gespannen waren, maar ook nog ergens een sprankje hoop hadden op een goede afloop.

In de tussentijd zijn we zo vaak in het Radboud geweest en hebben we voor mijn gevoel tientallen echo’s gehad. De groei bleef in zijn eigen, kleine curve door gaan (nog wel steeds kleiner dan gemiddeld). En zijn kleine hersenen bleven ook kleiner dan gemiddeld. Dus we hadden nog geen zekerheid. 

En de tijd begon te dringen.. ⏰ Want in Nederland zit je met regels (24-weken grens). En inmiddels gingen we al richting de 23 weken. Dus werd er besloten dat we konden gaan praten met een Professor in de Neurologie. Hij vertelde ons dat er een te breed grijs gebied is over de gezondheid van onze zoon. En de enige manier om zekerheid te krijgen is om dingen te gaan uitsluiten.

Dit betekende een MRI laten uitvoeren, zodat ze zijn hersenactiviteit konden checken. En een uitgebreid DNA-onderzoek bij Robert en mij via bloedonderzoek. En van onze zoon via een vruchtwaterpunctie. Dit was wel schrikken, maar alles om zeker te worden van de situatie. 

Doodeng vond ik de punctie! De gedachte dat ze met een naald in je buik gaan prikken, waar je zoon op dat moment nog veilig zit. 😥 Maar die gedachte zette ik gauw uit mijn hoofd. Hup, we gaan ervoor. Alles voor duidelijkheid. 💪🏻

En onze complimenten voor het Radboud UMC. Ze hebben er alles aan gedaan om in een zeer korte tijd alle mogelijke afwijkingen uit te sluiten. En hebben ervoor gezorgd dat wij met spoed onze uitslagen kregen.

Vrijdag 15 januari - 12.00 uur was het zover.. De uitslagen van de MRI en het genetisch onderzoek waren binnen en we hadden onze geplande telefonische afspraak staan. Ik was inmiddels alweer 23 weken en 5 dagen zwanger. En de tijd begon echt te dringen...