Snap
  • Zwanger

Raar gedoe bij de apotheek...

Als eerst wil ik de mensen die op mijn vorige blog gereageerd hebben, hartelijk bedanken. Wat een lieve reacties! Echt een hart onder de riem. Super hoor. Ik heb er veel aan merk ik... Het is vooral goed om succesverhalen te horen. Ik hoop dat het verhaal van ons ook een succesverhaal wordt. Wie weet... Maandag tweede paasdag hebben we de vijfde IUI poging! Leuk als het wat wordt, want dan weten we dat het kindje op tweede paasdag is verwekt. Dat zou wel grappig zijn. Toch een datum die je gaat onthouden... Uberhaupt wel grappig dat je de datum precies weet in zulke gevallen...

Zoals jullie aan de titel zien gaat het over de apotheek deze keer.... Want wat ze daar doen... Niet best. Ik zal nog even een korte uitleg geven voor de mensen die geen ervaring hebben met die hormoonbehandelingen. Eerst moet ik elke dag hormonen spuiten om follikels te laten groeien en als de follikels, waar de eitjes in zitten, groot genoeg zijn moet ik iets anders spuiten wat de eisprong veroorzaakt. Dat middel heet pregnyl en is de laatste maanden moeilijk te verkrijgen!

Ik wist dit niet, dus ik schrok wel een beetje toen ik maandag bij de apotheek stond. Zou ik dan voor niets bezig zijn deze cyclus...? Maar er was nog een ander middel in omloop, alleen vergoedt de verzekering dat niet. € 40,-, maar dat moet dan maar he...

Vervolgens was dat middel na een paar dagen ook nog niet binnengekomen en ik moest het toch wel hebben voor het weekend... Spannend dus. Maar het was er vandaag, dus gelukkig is dat goedgekomen. Maar nu hoorde ik in het ziekenhuis vandaag dat de pregnyl waarschijnlijk moeilijk te krijgen is omdat de leverancier een heleboel heeft verkocht aan het buitenland. En dan zitten wij hier zonder.... mooie boel. Tja, geld he... en wij maar betalen voor een ander middel! Maar goed, dat is de leverancier. Bij de apotheek gaat het ook raar.

Er was vandaag een stel in het ziekenhuis dat uitleg vroeg over het toedienen van de pregnyl, want ze hadden zoveel dingen gekregen... Zij in het ziekenhuis kijken... Hebben ze dit middel van hun apotheek meteen maar 4 keer meegekregen, omdat het zo moeilijk te verkrijgen is... En ik maar betalen voor een duurder middel! Dat vind ik dus echt heel erg raar he... Straks zijn ze na de eerste keer meteen zwanger en dan wordt de rest waarschijnlijk weggegooid. Ik vind dat een apotheek dit dus niet kan maken he! Belachelijk! Maar goed het is gebeurd en ik heb gelukkig dat andere middel kunnen krijgen.

Op hoop van zegen dus maar weer!

12 jaar geleden

En alle zwangere mama's maar in de bussen plassen om pregnyl van te kunnen maken! Wat een ellendig gedoe zeg. We doen zo ons best om alle vrouwen die moeilijk zwanger worden te helpen en dan gaat het naar het buitenland toe. Ben nu ook best een beetej boos :-(

12 jaar geleden

ik hoop voor jullie dat het deze keer 'raak'is. ja een raar verhaal, maar vast voor 4x meegeven voor het geval dat, en jij maar een duur middel zelf moeten betalen. Alsof ze het erom doen. Sterkte de komende tijd.