Snap
  • Zwanger

Peuterboosheid en 38 weken +5 dagen zwanger

Vanmorgen hoorde ik een hoop gegil voordat Jasper bij mij werd afgeleverd. Blijkbaar was er nu al strijd ontstaan met zijn vader.

Ik dacht nog, was het nou echt al nodig om nu al in een machtstrijd terecht te komen om waarschijnlijk niets? (Later bleek dat hij niet wilde eten maar dat wel moest). 

Ondertussen zit ik zelf te luisteren naar een krijsend kind dat probeert zichzelf overstuur te houden. Met redelijk succes. Ik zit in de negeer stand te wachten tot hij weer gekalmeerd is. Geen negatieve aandacht heb ik bedacht. Ook omdat dat me nu het beste uit komt. Maar vooral omdat hij geleidelijk aan steeds minder lijkt te accepteren dat de volwassene het voor het zeggen heeft. Misschien zijn de terrible two's bij ons op z'n 3e begonnen. Ik vind nog steeds dat je niet overal een confrontatie van moet maken. Wel of niet eten vind ik een lastige bijvoorbeeld. Een kind dwingen te eten kan nogal averechts werken, zowel op korte als op lange termijn.

Ondertussen ben ik nog steeds volop zwanger. Vannacht bij elke wenteling wakker door pijntjes, en ik wentel aardig wat. Verder geen bijzonderheden. De bijna 39 weken geven aan dat het dichterbij komt maar ik kan me er nog niet echt een voorstelling bij maken.  Daarbij denk ik bij elk pijntje 'nee, ik wil niet!' Hoewel ik af en toe ook wel bewust probeer in de 'ik ga dit kunnen en ontspannen helpt het best' modus te komen. 

O Jasper vraagt nu om troost. Boosheid is weg. Eens kijken of we het weer goed kunnen maken en er een sorry uit krijgen...

7 jaar geleden

een aaneenschakeling aan fases tot z'n 18e :)

7 jaar geleden

oo succes en sterkte, hier ook een peuter van 3 die nu dwarse doet dan 1 jaar geleden. Ook dwars doen met eten. Ik ben er sinds kort achter dat hij van druifjes houd dus die geef ik overdag met wat kleine tomaatjes. Zo'n mini formaatje. Rozijntjes tussen door. De ene keer wil hij dan 's avonds erg weinig eten en de andere keer pikt hij van alles uit zijn bord. Brood en crackers vind hij super lekker dus geen problemen daarmee. Af en toe zet ik zijn brood gewon neer zonder dat hij aan tafel zit en dan gaat hij ook lekker snoepen. Wat is de mantra ook al weer? iets van het is een fase ? ;)