Snap

Papa, luier af?! Mama, luier af?!

Van plassen in de luier, plassen op het potje en de wc. Zo veel mogelijk op het gevoel..

Een aantal weken geleden toen het zonnetje vaak aanwezig was en het ook (erg) warm was hadden we een zwembadje achter het huis staan. De oudste R. Die lieten we in de blote komt lopen. Hij werd over een maandje 3 jaar. De jongste E. luchtig gekleed romper met een broekje

In het badje zat een bodempje met water om lekker af te koelen. Tijdens het alapen van de beide mannetjes zette ik het badje in de zon zo kon het lekker warm worden en als ze gingen spelen grotendeels in de schaduw.

R. Begon zich meer beseffen dat er wat uit dat dingetje kwam wat altijd verstopt zat in zijn luier. Zijn piemeltje. 

Ik zette dan het potje buiten neer en vertelde hem als hij een plasje moest doen dat hij dan hier kon gaan plassen of poepen. We hadden al vaker tegen hem gezegd waarvoor het potje was. Maar wou er niks van weten. Ook niet pushen. Het komt vanzelf zeiden we tegen elkaar.

En ja hoor!! Zijn 1ste plasje op het potje! En sinds dien zijn we hier best goed mee bezig al vind ik dat zelf. Normaal Google ik nog wel eens over hoe of wat hoe je iets kunt aanpakken. Maar nee, dat ga ik is een keer niet doen. Puur op het gevoel :)

Afgelopen week was het ineens even stil. En ik was R. aan het zoeken. Hij zat op het potje. "Mama!!! Kijk!!" Op dat moment kwam papa ook net thuis van het werk. Wij als ouders waren natuurlijk heel trots op R. "Goed gedaan R.!!!!!" Ook R. Was erg trots op zichzelf "High 10 mama" (dat doen we altijd als R. Iets heel goed heeft gedaan)

Soms zetten ik R. Op het potje of de wc met de zin van: " straks plas je in je broekje en is die nat". Dat wil hij dan soms niet. Dan zegt R. ook zo leuk in zijn woordjes: " nee mama, piemeltje is kapot/ piemeltje doet het niet mama!!!" 

Afgelopen weekend smorgens vroeg op zijn 3e verjaardag: " papa, luier af?!" De volgende dag " mama, luier af?!" En nu smorgens doe ik de luier af en laat hem dan even plassen op de wc. Want dat vond hij ook heel interessant met het krukje erbij. En zo komen we steeds een stapje verder. Alles op zijn tijd! En soms hebben we nog wel eens ongelukjes. Niks en niemand kan het gelijk goed doen toch?!

6 jaar geleden

Knap hoor, het gaat allemaal vanzelf, hij is er klaar voor. Maar dan alsnog hartstikke knap van R :)